Opet pao sistem: Er Srbija upozorava da se večeras očekuju gužve i kašnjenje letova sa Beogradskog aerodroma 1foto Aleksandar Roknić Danas

„Usled ponovnog kvara IT sistema beogradskog aerodroma, danas u popodnevnim i večernjim časovima može doći do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na let“, saopštila je Er Srbija.

Oni upozoravaju da kao posledica, u večernjem talasu može doći do značajnijih kašnjenja letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju.

„U slučaju da kvar tokom dužeg vremena ne bude saniran, prijava na let će se obavljati manuelnim putem, što će dodatno usporiti čitav proces. Usporavanje procesa može dovesti do potencijalnih pomeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posledičnih odstupanja od planiranog reda letenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma“, navodi se u saopštenju Er Srbije.

„Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se smanje posledice kvara IT sistema beogradskog aerodroma po putnike. Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove“, ističu u saopštenju uz napomenu da se za više informacija putnici mogu obratiti Kontakt centru Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, posetiti airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari