Hypo Alpe-Adria Bank International AG i Delta Real Estate, kao dva jedina vlasnika Bloka 67 Gmbh, žele da obaveste javnost o tačnim i transparentnim činjenicama o vlasništvu, organizaciji i finansiranju projekta Belville, navodi se u zajedničkom saopštenju banke i te firme koje je juče prosleđeno medijima.


– Hypo Alpe-Adria Bank International AG i Delta Real Estate osnovali su Blok 67 Gmbh, društvo sa ograničenom odgovornošću, registrovano u Austriji, u kojem imaju po 50 odsto vlasničkih udela. Austrijska kompanija Blok 67 GmbH jedini je vlasnik srpske kompanije pod imenom Blok 67 Associates d.o.o. koja je osnovana za realizaciju izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Belville. Izgradnja naselja Belville je finansirana isključivo od strane Hypo Alpe-Adria Bank International AG. Banka je za projekat obezbedila potrebne kredite i osnivački kapital, dok je Delta Real Estate obezbedio osnivački kapital. Ostala sredstva uložena u projekat koja prevazilaze iznos kredita su obezbeđena isključivo prodajom stambenih i poslovnih jedinica u naselju Belville. Krediti su obezbeđeni hipotekom nad izgrađenim objektima, bez polaganja bilo kakvog depozita – piše u saopštenju.

Objašnjava se i da su svi krediti obezbeđeni po tada važećim tržišnim uslovima i u skladu sa zakonom su registrovani u punom iznosu kod Narodne Banke Srbije. Takođe, čitav proces izgradnje naselja Belville pažljivo je nadgledan od strane međunarodne konsultantske i građevinske grupe, uz prisustvo stručnog tima oba vlasnika. Sve transakcije su detaljno kontrolisane. Ne postoji treća strana koja je na bilo koji način uključena u ovaj projekat.

– Srpska kompanija Blok 67 Associates d.o.o. je jedini zakoniti vlasnik svih neprodatih stambenih jedinica i poslovnih prostora u naselju Belville, što je i upisano u Katastru nepokretnosti. Hypo Alpe-Adria Bank International AG uspostavio je hipoteku na svim neprodatim stambenim jedinicama kao sredstvo obezbeđenja kredita koje je banka obezbedila za ovaj projekat. Svaki kupac stambene jedinice i lokala u naselju Belville postaje jedini zakoniti vlasnik kupljene jedinice sa svim pravima koja kao vlasnik može da ima, od trenutka kada je pun novčani iznos kupoprodajne cene isplaćen Bloku 67 Associates d.o.o., a hipoteka izbrisana od strane Hypo Alpe-Adria Bank International AG navodi se u zajedničkom saopštenju i dodaje da „za sve navedene činjenice postoji uredna dokumentacija registrovana kod nadležnih organa Republike Srbije i Republike Austrije“ kao i da je ona „raspoloživa je za sve nadležne organe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari