Poslovodstvo Zastave Oružja i menadžment Remingtona definitivno su se, na upravo okončanom Sajmu oružja u Las Vegasu, dogovorili o nastavku pre dve godine započete poslovno-tehničke saradnje dveju kompanija. Tom prilikom, utvrđene su količine i vrednost ovogodišnjeg izvoza Zastavinog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Poslovodstvo Zastave Oružja i menadžment Remingtona definitivno su se, na upravo okončanom Sajmu oružja u Las Vegasu, dogovorili o nastavku pre dve godine započete poslovno-tehničke saradnje dveju kompanija. Tom prilikom, utvrđene su količine i vrednost ovogodišnjeg izvoza Zastavinog oružja na tržište Sjedinjenih Američkih Država. Zastava Oružje će, definisano je u Las Vegasu, ove godine, posredstvom Remingtona, kako saznaje Danas, kupcima u Americi ponuditi lovačke karabine i pištolje u vrednosti od oko tri miliona dolara, koliko je „težio“ i prošlogodišnji izvoz kragujevačke fabrike u SAD. Ugovor o ovogodišnjem poslovno-izvoznom aranžmanu između Zastave Oružja i Remingtona biće potpisan 18. februara u Kragujevcu.
Zastavina fabrika orujžja je, prema informacijama iz te firme, na Sajmu u Las Vegasu, nakon višegodišnje pauze, obnovila saradnju i s poslovnim partnerima iz Australije, Novog Zelanda, Indonezije i još nekih zemalja. Obim i vrednost poslovne saradnje s kompanijama iz ovih zemalja biće naknadno definsani.
Zastava Oružje je za ovu godinu, podsetimo, do sada ugovorila izvoz vojnog (pešadijskog), lovačko-sportskog i oružja za ličnu odbranu u ukupnoj vrednosti od blizu 30 miliona dolar, uključujući i isporuku revolvera, pušaka M 21 i mitraljeza u Irak od pet miliona dolara. Reč je o rekordnom izvozu, kakav Zastavina fabrika oružja nije ostvarila u poslednjih 15 godina. Za realizaciju tako obimnih izvoznih poslova kragujevačkoj fabrici je. međutim, neophodna finansijska podrška države i poslovnih banaka od oko 1,5 miliona evra, zarad obezbeđenja repromaterijala i osavremenjavanja proizvodnog procesa, odnosno za nabavke nove opreme i mašina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari