Osim komercijalnih i vozilo za prve borbene redove

Podržavljenjem imovine Zastave kamiona načinjen prvi korak ka formiranju konzorcijuma za namensku proizvodnju

Ostavite komentar


  1. Застава камиони од војног програма током свог постојања правила је једино камионске приколице мање носивости или за специфичне потребе.

    Али за размишање је зашто је држава упропастила фирму, довела је до стечаја, раднике избацила на улицу, покидала сарадњу са IVECO корпорацијом и сада жели да производи нешто што нема ни кадрова ни купаца ван Србије. А то што ФАП ради је кооперација, односно велики увоз агрегата и делова, и на тај начин се на развија војни програм јер зависиш од добре воље оних који испоручују све што ти треба.

    Још једна лудост актуелне власти.

  2. Deinduistralizacioja Srbije je u toku. Otvaraju se samo fabrike odnosno pogoni u hangarima za ,,pletyenje kablova ,, a to nije indusrija. Nema fabrike raktora, helikoptera,aviona, kamiona a Srbije je jos uvek agrarna zemlja. Nema BVK nema BPK,BIM Slavija, nestace i PKB,IMR IMT,LLfam ,nema nauke, nema Vince, nema obrazovanja, Boljonja i dualno obrazovanje su gluposti nametnute sa srane jer ni tamo ne funkcionisu..Srbiju su okupirale strane banke i iznose novac napolje, uspesne firme su urukama sranaca a uskoro ide i zemlja i voda a o rudnicima da i ne govorim.. Srbi postaju posluzna radna snaga kod seba i u razvijenim zemljama Zapada. To je ,,plan Morgentau,, namenjen Nemackoj posle drugog svetskog rata a sad ga primenjuju na Srbiju.Nema Marsalovog plana za Serbiju a u EU cemo uci kao puki siromasi u vlasnistvu zapada.ako ikad udjemo a bolje je da tako ne udjemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

MMF odložio odlazak u Rusiju 9

MMF odložio odlazak u Rusiju

Međunarodni monetarni fond (MMF) odlučio je da dok ne sakupi sve relevantne informacije odloži konsultacije sa ruskim vlastima, u okviru godišnjeg pregleda ruske ekonomije, rečeno je agenciji Tass u pres službi te finansijske organizacije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.