Osim u izjavama, zamene za ruski gas nema

Nakon izbacivanja Dušana Bajatovića sa sastanka, resorna ministarka Zorana Mihajlović najavila diversifikaciju energetskih izvora

Ostavite komentar


  1. Nije tačno da Srbija ima 49% vlasništva u NIS-u, mnogo manje. Ima tu i drugih akcionara.

  2. Sećam se da su 2013 ili 2014 godine nekakvi “profesori“ pretpostavljam bliski sadašnjoj ministarki na televizijama govorili da se možemo gasom snabdevati tako što će američki tankeri dovoziti isti do luke Bar odakle će se vozovima transportovati do valjda Banatskog Dvora ili već negde. Nisam mogao da verujem šta slušam. Kao što ne verujem da je ova osoba opet ministarka energetike. To ima samo kod nas.

  3. Svakako da aktuelna ministarka kao nekadasnja „Megatrend“ vedeta nije dovoljno kompetentna, jer nema iskustva u upravljanju vecim preduzecima unutar ovog sektora. Znatno bolje resenje bio bi dr. Aca Markovic, covek sa znacajnim iskustvom unutar EPS-a.

  4. Jel moguće da novinari brane Bajatovica???
    Strasno, plati ih Bajatović našim parama da pišu laži
    Zorana je u pravu, da se stane na put rasipanju na veliko, da se utvrdi šta i kome Bajatović placa sa računa Srbijagasa.
    On mafijaši a država otpisuje dugove….

  5. Izbacivanje sa sastanka iskaz je nemoći. Inače se kod nas vodi isključiva borba u zastupanju interesa ove ili one sile – ni pomena, ni pomisli o sopstvenim kapacitetima koji donekle mogu smanjiti uvoz. Bajatović je tu da brani interese, ionako nezamenljivih, Ruskih energenata. Amerikanci šargarepom i štapom uteruju utopistički LPG kao „nužnu“ alternativu. Sve u svemu, na temu energetike, niko u ovoj zemlji ne brine o stvarnim interesima građana. Na čelu svega je AV koji će energente, kao i oružje, besmisleno nabavljati zarad kupovine svoje pozicije kod Rusa i Amerikanaca, pod plaštom diverzifikacije.

    1. Ovcama je potrebno SOLILO.
      Narodu su potrebne IZJAVE.

  6. Da vas sve podsetim: pre par godina, a možda i više, on je Mihajlovićku naterao da čeka ispred njegovog kabineta. I evo, vraća mu. zar mislite da je na to samostalno uradila, u smislu da nije imala odobrenje da ga malo “potkači“?
    Ali, to nije ni bitno, ovo je bitno: oboje nemaju pojma o energetici. Čitam i njene i njegove izjave o energetici. Parada lupetanja. Doslovce.

  7. Otkud se nafta meri u tonama kad je u svetu odomacena mera barel . A i svetska cena nafte se daje za barel ali u Srbiji su ovo namerno zabusurili da bi lakse muckali da ih ni Bog nebi uhvatio u lopovluku.

  8. Krajnje je vreme da NIS počne da plaća realnu cenu za rudnu rentu – recimo 20-30%. Pa da onda vidimo ko će se vozikati. A ponašanje ministarke je prvenstveno odraz nevaspitanja, pa tek onda moći. Kao što je Bajatović eksponent jedne politike, koja ima uporište u ruskom uticaju, tako gospođu ministarku gura EBRD, zahvaljujući kojem i upadamo u dužničko ropstvo.

    1. Rudna renta zavisi od kolicine nafte u rupi iz koje se vadi,dubine sa koje se vadi,sto vise investiras manja rudna renta,sto je rupa mane izdasnija manje i vredi. U saudijskoj arabiji zabijes asov i nafta curi zato je tamo rudna renta i najveca,jer je 12 dolara ulaganje po barelu.

  9. Margarinka,u sve se meša,ali malo toga zna,osim da troši novac na in garderobu,reketira firme jer jedino tako može do novca pošto se odrekla plate?! Prepotentna,dugog jezika,osiona,bezobrazna,jeftinih rodoljubivih fraza…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.