Osiromašeni poreznici

Ostavite komentar


  1. Дакле, порески инспектор контролише предузеће и схвати да му је потребно да ради 2 године (не рачунају се нерадни дани,годишњи одмор и празници) да би са својом дневницом од 150 динара или 1,20 евра зарадио колико и предузетник који оде на службени пут у иностранство на коме се задржи недељу дана. Држава ћути,министар ћути,порезници ћуте.

  2. Nedaće su počele u avgustu 2014. Tačno. Ali za neke su nedaće počele i ranije. U Pančevu je još od 2010. (vreme DS) lokalna skupština nezakonito ispeglala plate. Tačnije, zaposlenima sa SSS ona je uvećana, a sa VSS umanjena za 10 %. Kada je došao republički finansijski revizor, u jesen 2014, utvrdio je nezakonitost i naložio da se ona otkloni. Otklonjena je tako što "dobitnici" nisu bili dužni da vrate nezakonito dobijeno, a "gubitnici" da se pomire s nezakonitošću. Ko pokuša da utuži za zakinutu nezakonitost koja je dogurala i do pola miliona dinara, preti mu se. E sad, onima, koji su oštećeni svanula je Nova 2014, s novim nedaćama koje su po sumama nadmašile prvu i suma sumarum, za sada, dostigle milion dinara. A mi se eto svi zadužili u bankama, jer krediti moraju da se otplaćuju, mora da se je, živi i mre.

  3. Republički inspektor u jednom ministarstvu, diploma prestižnog državnog fakulteta, više od 20 godina iskustva u struci, plata 44.000 dinara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Ada Ciganlija dobija hotel sa četiri zvezdice sa 120 soba i poslovni kompleks 7

Ada Ciganlija dobija hotel sa četiri zvezdice sa 120 soba i poslovni kompleks

Kod Ade Ciganlije, između Savske magistrale, Obrenovačkog puta i kompleksa MUP-a, planira se gradnja poslovnog kompleksa kapaciteta 152.000 metara kvadratnih u okviru kojeg će se nalaziti i hotel sa četiri zvezdice sa 120 soba, vidi se iz Elaborata za rani javni uvid za potrebe izrade Izmena i dopuna plana detaljne regulacije ovog područja, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda stavio na rani javni uvid.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.