Osmi dan štrajka glađu 1Foto: N1

Zdravstveno stanje 25 radnika kragujevačkog preduzeća „Zastava INPRO“, koji osmi dan štrajkuju glađu, i dalje se pogoršava, a prema navodima predsednika Štrajakčkog odbora Stevana Pušonje, u životu ih drži svakodnevna lekarsaka pomoć i nada da će, na kraju, njihovi zahtevi biti rešeni.

Mi ne odustajemo od naših zahteva i štrajka glađu, a ima najava da će nas danas posetiti predstavnici nadležnih minisarstava. Nadamo se da će doneti lepe vesti i da ćemo konačno okončati ovu agonju koja predugo traje, rekako je Pušonja FoNetu.

On nije mogao da precizira koja će ministarstva uputiti svoje predstavnike u Kragujevac, ali je rekao da je logično da dođu ljudi iz Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Ministarstva privrede, koji odlučuju o sudbini invalida rada i njihovom radnom statusu.

Direktor preduzeća „Zastava INPRO“ Branko Veljović je ranije podneo ostavku, što je bio jedan od zahteva štrajkača, ali oni očekuju i ispunjenje ostalih zahteva, a prevashodno isplatu zaostalih zarada.

Mi ovde štrajkujemo glađu, dok naše porodice gladuju zbog toga što nemamo novca da kupimo hranu. Tako se krug gladovanja širi, a put izlaska iz teške situacije u kojoj smo se našli još se ne nazire, rekao je Pušonja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari