Otimačina srpske imovine – poslednji čin

* Aneksom G Sporazuma o sukcesiji precizirano je da osobe koje nisu u mogućnosti da ostvare povraćaj oduzete imovine "imaju pravo na naknadu u skladu sa građanskim i međunarodnim pravnim normama"
Povodom najave Hrvatske da će usvojiti izmene Zakona o podsticanju ulaganja

Ostavite komentar


  1. Važno je hitno upozorenje odgovarajućim organima EU u kojoj bi takvo postupanje Hrvatske bilo u direktnoj suprotnosti sa visoko postavljenim standardima vladavine prava i zašta postoje instrumenti da se zaštite prava legitimnih vlasnika.
    Bez obzira na to država Srbija trebalo bi u hrvatskoj štampi da objavi plaćeni oglas sa spiskom takvih nekretnina i upozorenjem da su u sporu što će svakom eventualnom kupcu onemogućiti da se kasnije po dobijanju spora od strane legitimnih vlasnika iz Srbije zaklanja da je kupovao bona fides to znači u dobroj veri.

Ostavite komentar


Ekonomija

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu 10

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu

Kompanija Rio Tinto odgovorila na navode objavljene  u tkestu „Đorđević: Neki fakulteti rade za Rio Tinto, za njih je sve zeleno“ koji je dnevni list  „Danas“ objavio u štampanom izdanju od  27. jula 2024. godine. U nastavku odgovor prenosimo u celosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.