er srbijaFoto: FoNet/Er Srbija

Usled vulkanske aktivnosti i prisustva štetne vulkanske prašine, aerodrom Katanija na Siciliji privremeno je zatvoren za poletanje i sletanje. Iz tog razloga, Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije.

Let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je prema planu trebalo da poleti danas u 11 časova i 55 minuta, odložen je za kasniji termin i prema trenutnim informacijama biće realizovan danas u 20 časova i 25 minuta po lokalnom vremenu. Posledično, let JU439 iz Katanije za Beograd, koji je trebalo da poleti danas u 14 časova i 30 minuta, biće realizovan danas u 23 časa po lokalnom vremenu, kažu iz Er Srbije.

Kako dodaju, privremeno zatvaranje aerodroma na Kataniji utiče na redovnost saobraćaja i gubljenje aerodromskih slotova svih avio-kompanija.

Posledično, tokom predstojećeg vikenda kapacitet aerodroma u Kataniji za poletanja i sletanja može biti smanjen, što može prouzrokovati dalja pomeranja vremena letova.

Er Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima, poručuju iz ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari