Otkazi čekaju 1.500 ljudi u RTB Boru

UPPR-om predviđeni otpust duga u visini 90 odsto obaveza svih neobezbeđenih poverilaca, otplata preostalih 10 odsto duga u ratama i to u narednih osam godina, otpis zateznih kamata, konverzija duga u kapital i zadržavanje založnog prava
Unapred pripremljen plan reorganizacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor predviđa profesionalni menadžment i racionalizaciju broja zaposlenih

Ostavite komentar


  1. Nakon cetiri godine u foteljama napredni radikali ne znaju nista da rade u ekonomiji sem da se zaduzuju, otimaju, daju otkaze i smanjuju plate i penzije! Ah, da, uveli su fantomke kao metod pripreme terena za strane investitore iz dalekih, ali prijateljskih i demokratskih zemalja poput UAE.
    „Prepuniste mjesinu grijehova!“

  2. Naravno, treba ih što pre „oterati“ iz te metalurgije i odvesti u poljoprivredu. Tamo bi bilo mesta ne za 1500 nego za 150.000 ljudi. Svi bi radili ono po čemu smo prepoznati u celom svetu. I još bi više širili pozitivnu sliku o sebi. Ovako, sede, čekaju, gube vreme, ubijaju se. Što pre okončati sa time. Svi u poljoprivredu.

  3. Ako Vučić ne može da razreši čelnika RTB Bor, neka taj otpusti 1500 radnika, a dugove koje je napravio RTB Bor usled njegove menadžerske nesposobnosti ili njegovoj halapljivosti kriminalom nemora on da bude vinovnik, sve će to narod da plati. Za propast RTB Bor, nekada gigant bez premca sa proizvodnjom bakra iznad 160.000 tona godišnje i izvozom preko pola milijarde dolara, a uvoz dest puta niži, najzaslužniji je generalni direktor Blagoje Spaskovski sa svojim marionetskim UO i menadžmentom i uz velikodušnu pomoć Vlade Srbije. Za njegovo osmogodišnje neprikosnoveno vladanje RTB Bor-om i nemilosrdno uništavanje, uz nesebične podrške svih vlasti, a sada taj isti iznalazi modele za spas već posrnulog kombinata bakra. On je uništio rudarstvo i metalurgiju u Boru, poremetio međuljudske odnose i uspeo je da rasturi nekada zavidne kadrovske i stručne structure Kombinata. Sva moć vladanja, sve znanje i umeće su skoncentrisani u Blagoju Spaskovskom, bez izuzetaka. Na kraju, građani će platiti dugovanja RTB Bor od milijardu i dvesta miliona evra, za sada, a čelnik još vređa i omalovažava besposledično te iste građane. Ovo je izvan vladinih još nereformisanih reformi. Prelazna faza je UPPR, ko svestan veruje u to? Onaj ko je uništio RTB Bor neće ga ni dići. Ptica feniks (u Boru je zovu sojka ptica) se digla iz pepela i stgla na ploči Doma kulture u Boru, ali se ne okreće, odmara. Sa istom politikom i istim ili sličnim ljudima RTB Bor neće izvući iz pepela (propasti) ni milion ptice feniks (narodno: sojke ptice). Račun će biti ispostavljen narodu, ni krivog ni dužnog, a krivci bogate se i otimaju kapital nemilosrdno besposledično po njima.

  4. Kakav genijalan plan…otpis 90 posto duga!!.
    Kako se nisam ranije toga setio. Idem odmah da se zaduzim pa cu i ja da prepisem ovaj plan svidja mi se.

  5. Bez ikakve licne note, ne gasi se pozar sa onim ko ga je postavio pa ko god to bio! Valjda je i pticama na grani jasno da dosadasnje rukovodstvo mora da odleti a mozda i da se procesuira sa presumpcijom nevinosti, naravno a za sta je nadlezno tuzilastvo koje po navici cuti i ceka naredbe odozgo! Takav privredni ambijent sigurno ne doprinosi privlacenju stranih investicija o kome svi iz stare nove vlade trube! RTB, Bor treba hitno spasavati!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.