OTP grupa preuzela Ilirika fond u Srbiji 1Predrag Mihajlović Foto: Promo/OTP banka

OTP Fund Management iz Mađarske je zajedno sa OTP bankom Srbija uspešno akviziriao Ilirika društvo za upravljanje fondovima, srpskog subsidijara Ilirika grupe koja je, osim u Srbiji, prisutna i u Sloveniji i Severnoj Makedoniji i koja, pored brokerskih i usluga upravljanja imovinom, obezbeđuje i korporativne finansije i savetodavne usluge za spajanja i akvizicije, saopštila je OTP grupa.

„Ovom transakcijom smo postali aktivan učesnik na lokalnom tržištu kapitala“, naveo je Atila Banfi, predsednik Upravnog odbora OTP Fund Management.

On je precizirao da se, prema propisima koji se odnose na tržište kapitala u Srbiji, investicioni fondovi mogu nuditi klijentima samo ako društvo za upravljanje imovinom posluje u Srbiji.

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija, ocenio je da će OTP ovom akvizicijom značajno proširiti asortiman proizvoda i usluga na tržištu kapitala.

„Investicione usluge biće dostupne našim klijentima privatnog bankarstva, segmentu stanovništva, kao i klijentima iz privrede, uz istovremeno proširivanje spektra kanala prodaje”, dodao je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari