Vlasnik kompanije Invej, Predrag Ranković Peconi, oprostio je radnicima uljare Vital preostali dug od ukupno 22 miliona dinara za stambene kredite, saopštila je ta kompanija, a prenose elektronski i vojvođanski mediji.


Ukupno 119 bivših i sadašnjih radnika fabrike ulja Vital iz Vrbasa, koja je deo poslovnog sistema Invej, ne moraju da vrate ostatak kredita koji su dobili za rešavanje stambenog pitanja. Ovim se za 97 bivših radnika Vitala i 22-oje i dalje zaposlenih u fabrici u Vrbasu, završava briga oko plaćanja kredita, koji im je praktično oprošten, a uspeli su da dobiju i svoj krov nad glavom, saopštila je kompanija.

„Sindikat zaposlenih u Vitalu podržao je ovu odluku. Na godišnjoj skupštini akcionara je odlučeno da se u potpunosti otpišu dugovi radnika, a koji se odnose na stambene zajmove, sa dugoročnim rokom otplate“, izjavila je Slađana Ratković, generalni direktor fabrike Vital u Vrbasu.

Od 2005. mnogi radnici su napustili ovu fabriku, mnogi otišli doborovoljno, ali i kao tehnološki višak. Vojvođanski mediji prenose da je reč i o kreditima koji su uzimani pre 2000. godine, i da su u tim slučajevima mesečne rate ovih kredita relativno male.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari