„Zdrava je ona konkurencija gde su čista pravila igre“: Šta bi donelo otvaranje magacina Aliekspresa u Srbiji?

  1. Ova trgovina bi „nanela značajnu štetu manjim trgovcima u našoj zemlji“? Amazon, koji je brat blizanac Aliexpresa je pocistio ne samo male trgovce u gradovima u USA vec i velike soping centre. U Srbiji jos i lakse – ne „znacajna steta“ vec pocisceno kao metlom. To se zove „progres“, „moderno doba“ i „digitalizacija“.

  2. Dugoročno, loše po privredu, odlično za krajnje kupce. Međutim, mnogi će ostati ovde bez posla, zatvoriti radnje, što znači opadanje kuovne moći dela populacije. TO automatski znači i manje prihode u drugim sferama koje nisu vezane za robu koja se prodaje u ovom veletrgovinskom lancu. Nije to baš jednostavna priča, ima prednosti, ima mane.

  3. Ti trgovci nisu trgovci vec sverceri koje pominjete, nemaju registrovane radnje i tako dalje

  4. Meni svaka peta-šesta pošiljka sa AliExpresa NE STIGNE zato što se „zagubi“ na pošti. Lopovluk je skoro uvek sa naše strane.

    A magacin u Srbiji? Da, da, malo sutra jer Srbija nije u EU i sva logistika između nas i Evrope je komplikovana do yaya. AliExpressu se nimalo ne isplati da ima magacin u Srbiji i onda za svaku sitnicu da gube vreme i novac sa carinom. Uostalom, paketi iz Kine stignu u Hrvatsku za dve nedelje a kod nas ako stignu za dva meseca.

  5. @Dario
    Kako molim te paketi iz Kine stignu u Hrvatsku za 2 nedelje? Jesu li prokopali tunel do Hrvatske kroz centar zemlje. Kontejner putuje najbrzim direktnim servisom koji je redak i skup do Rijeke ili Kopera 20-25 dana i to u zlatno doba. 90% svih ostalih 30-35 za zbirne posiljke, a sada ako idu oko Afrike i preko 40 dana, bez istovara, dostave do magacina distribucije. Sigurno ne salju avionom Aliexpres jeftinu robu gde m3 kosta i po 500-1000 dolara.

  6. narocito bi mi bilo zao malih trgovaca koji narucuju robu free shiping pa onda meni ovde prodaju 5 puta skuplje samo zato sto je odmah dostupno

  7. Da, možda kao Miškoviću Sloba što je dao monopol pa sada palamudi po kongresima kako se pravi prvi milion. Svi crveno-crni „biznismeni“ poput njega, Kostića, Karića, Drakulića i ekipe, njima svakako ne treba konkurencija…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.