Otvoren Belorusko-srpski poslovni Forum 1

Gradonačelnici Beograda i Minska, Siniša Mali i Andrej Šorec, otvorili su danas Belorusko-srpski biznis forum, u okviru manifestacije „Dani Minska u Beogradu“, javlja Beoinfo, ističući da na forumu u Sava centru učestvuje više od 100 privrednika dve zemlje.

Naši i beloruski privrednici trebalo bi da nađu zajednički interes, konkretnim investicijama i projektima da otvaraju nova radna mesta i poboljšavaju spoljnoekonomski bilans, izjavio je Mali.

On je rekao da su Beograd i Srbija bolja mesta za investiranje danas nego što su to bile pre nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, gradske vlasti smanjile su dugove za više od 450 miliona evra, pa Beograd sada pokreće nove investicije, zahvaljujući stabilnim finansijama.

U ponedeljak je otvorena fontana na Slaviji, sledeće godine kreće i gondola koja će spajati Kalemegdan i park Ušće. To je slika jednog novog Beograda koji se svakodnevno menja. Radimo na svim projektima koji će promeniti naš grad, a u svemu tome važno je da imamo jaku saradnju sa drugim gradovima, istakao je Mali.

Šorec je izjavio da su poslovni forum i prošlogodišnji „Dani Beograda u Minsku“ pokazatelj da dva grada imaju mnogo toga zajedničkog.

Imamo o mnogo čemu da razgovaramo i mnogo toga da radimo zajedno, rekao je Šorec i podsetio da su dva grada u prva četiri meseca ove godine ostvarila spoljnotrgovinsku razmenu u vrednosti od 40 miliona dolara.

Sa Srbijom radi oko 150 preduzeća iz Minska, a četiri preduzeća su sa srpskim kapitalom, što je veoma malo. Ovaj forum i manifestacija „Dani Minska u Beogradu“ još jedan su korak ka razvoju naših odnosa i unapređivanju naše privredne i druge saradnje, rekao je Šorec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari