Otvoren distributivni centar trgovinskog lanca Delez u VGP Parku Beograd u Dobanovcima 1Foto: ProRec studio

Kontinuirano podižući standarde u oblasti maloprodaje kompanija Delez Srbija otvorila je u Dobanovcima drugi po redu Distributivni centar koji će unaprediti proces snabdevanja najvećeg trgovinskog lanca u zemlji.

Novo logističko čvorište, površine 42.000 kvadratnih metara, radi u okviru VGP parka Beograd i temeljni je resurs budućeg širenja kompanije. U ovaj strateški objekat biće investirano više od 43 miliona evra sa posebnim akcentom na primenu najmodernijih zelenih tehnologija i očuvanje životne sredine.

Novi distributivni centar spada u red najmodernijih logističkih objekata u zemlji koji će pomoći u daljem unapređenju i proširenju usluge koju Delez Srbija pruža širokim asortimanom, kvalitetom proizvoda i pristupačnom cenom. Upotreba ovog resursa, pored distributivnog centra u Staroj Pazovi i specijalizovanog skladišta za onlajn kupovinu na Bežanijskoj kosi, omogućiće još brže, kompletnije i efikasnije snabdevanje više od 530 Maxi, Mega Maxi i Shop&Go prodavnica širom Srbije.

„Otvaranje novog Distributivnog centra još jedan je dokaz naše posvećenosti širenju na domaćem tržištu i ulaganju u najsavremeniju logistiku, kao ključni segment efikasnog funkcionisanja naše maloprodajne mreže. To je važan korak u rastu i razvoju kompanije. Ovaj centar, simbolizuje našu posvećenost inovacijama, modernizaciji i unapređenju usluge za kupce širom Srbije, u čemu smo u kompaniji VGP našli pouzdanog partnera.

Posebnu zahvalnost za dobar početak rada dugujemo 270 kolega koji su svakodnevno tu da ovaj logistički centar opravda ulogu jednog od najboljih na tržištu “ – rekla je generalna direktorka kompanije Delez Srbija Gorica Jovović.

Delezov Distributivni centar u okviru VGP parka u Dobanovcima, moderno je logističko čvorište koje kombinuje savremene logističke tehnologije i održivi razvoj. U njemu se obrađuje i distribuira više od 2.600 različitih proizvoda za koje je obezbeđen regalni kapacitet od preko 35.000 paletnih mesta. Sastavni deo novog distributivnog centra predstavlja i najmoderniji pogon za dozrevanje banana koji se prostire na više od 5.000 kvadratnih metara, a zahvaljujući kome će kupci u našoj zemlji uživati u najsvežijem asortimanu ovog južnog voća.

VGP Park Beograd ima stratešku lokaciju u blizini glavnog grada i samo 4 km udaljenosti od međunarodnog aerodroma. Ukupna površina postojećih i planiranih objekata prelaziće 450.000 kvadratnih metara. Geografski položaj i lokacija VGP parka Beograd omogućili su optimalno povezivanje sa ključnim saobraćajnicama u zemlji što značajno doprinosi efikasnosti distribucije i skraćuje vreme transporta za oko 250 kamiona sa robom koliko ih svakodnevno izlazi iz centra.

Savremeni logistički centar biće opremljen između ostalog i solarnim panelima, a trenutno sadrži punjače za električne automobile, najmoderniju punionicu baterija pretovarne tehnike kao i automatizovanu perionicu kamiona. Čvrsta posvećenost kompanija Delez i VGP očuvanju životne sredine i promociji zelenih tehnologija se potvrđuje dobijenim BREEAM Excellent sertifikatom, koji garantuje poštovanje visokih standarda održivosti zgrada. To podrazumeva maksimalnu energetsku efikasnost, kvalitet unutrašnjeg prostora, odgovorno upravljanje vodama i otpadom.

„Otvoranje Distributivnog centra trgovinskog lanca Delez unutar VGP Parka Beograd, koji će postati najveći poslovni park u regionu, predstavlja ključnu prekretnicu u našim aktivnostima u Srbiji. Ovaj projekat je izraz naše posvećenosti pružanju vrhunske infrastrukture i naprednih tehničkih rešenja koja podržavaju rast i modernizaciju vodećih kompanija, kao i razvoj regiona u kojem su prisutne. Novi distributivni centar ne samo da će unaprediti lanca snabdevanja Delez Srbije, već i odražava našu zajedničku posvećenost održivosti i inovacijama”, izjavio je generalni direktor VGP-a, Jan Van Geet

VGP je panevropski vlasnik, upravljač i developer visokokvalitetnih logističkih i poluindustrijskih nekretnina, kao i pružalac rešenja za obnovljive izvore energije. VGP se odlikuje potpuno integrisanim poslovnim modelom, obuhvatajući opsežno znanje i dugogodišnje iskustvo duž celokupnog lanca vrednosti.

Osnovan 1998. godine kao porodični belgijski developer nekretnina u Češkoj Republici, VGP danas posluje sa oko 368 zaposlenih u 17 evropskih zemalja, direktno i kroz nekoliko joint venture saradnji. U decembru 2023. godine, bruto vrednost imovine VGP-a, uključujući 100% joint venture projekte, iznosila je 7,19 milijardi evra, dok je neto vrednost imovine (EPRA NTA) bila 2,3 milijarde evra. VGP je uvršten na Euronext Brisel (ISIN: BE0003878957).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari