Otvoren novi prozvodni pogon fabrike mineralne vode Mioni 1Fabrika Mioni

Delta Holding saopštila je danas da je u Mionici otvorila novi proizvodni pogon fabrike mineralne vode i bezalkoholnih pića Mioni vredan 16 miliona evra.

„Naša nova proizvodna linija, sa kapacitetom od 31.500 boca po satu za format od 1,5 litara i 44.000 boca po satu za format od 0,5 litara, omogućava nam da budemo daleko brži i efikasniji u periodima godine kada je potražnja za našim proizvodima visoka“, kazao je generalni direktor fabrike Mioni Saša Mićić, navedeno je u saopštenju.

Dodao je da će novom opremom biti omogućeno za 24 sata punjenje oko dva miliona litara ili 100 šlepera proizvoda, odnosno, prema njegovim rečima, duplo više nego prethodnih godina.

Istaknuto je da ta modernizacija omogućava dupliranje proizvodnih kapaciteta fabrike na više od 500 miliona litara godišnje, primenu najsavremenijih tehnologija, kao i dalji razvoj brenda Mioni.

„Uz primenu R-PET materijala i proizvodnju ‘lakših boca’ koje koriste preko 25 odsto manje plastike, činimo značajan korak ka održivom poslovanju i očuvanju životne sredine. Inovacije koje očekujemo u Mioni uz podršku partnera će omogućiti dalji rast i širenje kako na regionalnom, tako i na svim izvoznim tržištima Evrope i sveta“, kazao je Mićić.

Navedeno je da je, pored tehnološkog unapređenja, fabrika primenila solarne panele kao deo strategije ekološki održivog poslovanja, kao i da je završetak postrojenja za tretman otpadnih voda, još jedan važan korak u očuvanju prirodnih resursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari