Otvorena konferencija za strategiju razvoja interne finansijske kontrole 1

Ministar finansija Dušan Vujović otvorio je danas konferenciju povodom donošenja Strategije razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Srbiji za period od 2017. do 2020. godine.

Donošenjem ove strategije, Vlada Srbije jasno se opredelila za dalji razvoj i unapređenje sistema interne finansijske kontrole u javnom sektoru, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Taj sistem je ugrađen u Strategiju reforme javne uprave i Program reforme upravljanja javnim finansijama za period od 2016. do 2020. godine i predstavlja ključnu temu u okviru IV stuba – delotvorna finansijska kontrola,

Strategija, kako se objašnjava, doprinosi ispunjavanju konkretnih zahteva koji prate pristupanje Srbije Evropskoj uniji, datih u okviru Pregovaračkog poglavlja 32 – Finansijski nadzor.

Konferenciji su prisustvovali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Osim predstavnika Vlade Srbije, prisustvovali su i šef delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici i predstavnik Evropske komisije Rejmond Hil, koji su dali snažan podsticaj reformi sistema interne finansijske kontrole u javnom sektoru, kao dela opšte reforme državne uprave, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari