Otvorena nova terminalna zgrada na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ danas je otvorena nova terminalna zgrada, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu otvorena je nova terminalna zgrada, koju će, kako je najavljeno, odlazeći putnici moći da koriste već od sutra.

Moramo da razvijamo kargo saobraćaj, naveo je Vučić.

„Mi sada imamo 12 ili 13 fabrika, kad budemo imali 20 fabrika tada će kargo imati smisla, ali moramo da se spremimo za to vreme“, rekao je on.

Vučić je naglasio i važnost letenja „low cost“ avio-kompanija iz Niša.

„Sada ćemo da razgovaramo sa tim kompanijama, da bismo ostavili veći prostor za Er Srbiju, posebno zbog nadolazećeg EXPO-a“, poručio je on.

Vučić je naveo da Er Srbija nije gubitaš kao JAT, ali da oni rade u svom interesu.

„Mi ne tražimo od Er Srbije da ovde dodatno ulažu ako nemaju računicu, ali neka daju 30 ili 40 miliona subvenicja za „low cost“ kompanije da dolaze da voze iz Niša da ne voze iz Beograda.

Ovo je prema njegovim rečima, država uložila, nije palo sa neba.

„Niš u ovo ne bi mogao da uloži još desetinama godina“, kazao je Vučić.

On se nada da će sledeće godine moći da se računa na preko 500.000 putnika kada se dovedu „low cost“ kompanije.

Otvaranju su prisustvovali i direktor Aerodroma Mihajlo Zdravković, ministar građevinarstva Goran Vesić i dosadašnja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Nova zgrada se prostire na 7.500 kvadratnih metara.

Kako je RTS ranije pisao, zgrada će imati 10 ček-in šaltera, fri-šop na 400 kvadrata, poslovni prostor za avio-kompanije, rent-a-kar agencije, biznis klub, VIP deo i sve ono što nude savremeni aerodromi u brojnim evropskim gradovima.

Stara zgrada aerodroma u Nišu izgrađena je 1986. godine, a u poslednje vreme bilo je problematično opslužiti sve putnike. Predviđeno je da nova terminalna zgrada prihvati šest aviona u isto vreme i za milion i po putnika godišnje, naveo je RTS.

Direktor Aerodroma Mihajlo Zdravković za ovaj medij rekao je ranije da otvaranjem nove terminalne zgrade se otvara i novi simbol Niša.

„Za naše putnike ona će značiti veći konfor. Ukloniće se svi oni nedostaci na koje su putnici imali primedbe u proteklom periodu – nedostatak prostora, nedostatak toaleta, nedostatak gejtova“, rekao je Zdravković.

Kako RTS dodaje, stara zgrada će biti srušena i biće izgrađena još jedna zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari