U prisustvu ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, direktora Direkcije za puteve Branka Jocića i predstavnika izvođača radova – firmi Intermost i Putevi Užice, juče je puštena u saobraćaj obilaznica oko Ovčar Banje, koja će doprineti normalizaciji saobraćaja na toj deonici magistralnog puta Čačak – Užice.

U prisustvu ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, direktora Direkcije za puteve Branka Jocića i predstavnika izvođača radova – firmi Intermost i Putevi Užice, juče je puštena u saobraćaj obilaznica oko Ovčar Banje, koja će doprineti normalizaciji saobraćaja na toj deonici magistralnog puta Čačak – Užice. „Radovi na ovom projektu čiji je investitor Republika Srbija, dok su sredstva obezbeđena iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj, trajali su 22 meseca. Vrednost investicije je 645 miliona dinara, mada je prvobitno bilo planirano da se za obilaznicu utroši 430 miliona dinara“, izjavio je Jocić.
Obilaznicu oko Ovčar Banje u dužini od 1,5 kilometara, osim nove trase puta, čine i novi most preko Zapadne Morave dužine 142 i tunel kroz planinu Kablar dužine 430 metara. Prema rečima izvođača radova, tunel je izgrađeni u skladu sa svetskim standardima koji podrazumevaju signalizaciju, ventilaciju i protivpožarnu zaštitu. Izgradnja tunela je završena za petnaest meseci, a most za pet, a kako ističe šef gradilišta Goran Radičević, u obilaznicu ugrađeno je 18.000 kubnih metara betona, 4.500 tona oplate i 1.800 tona armature, dok je u kolovoznu konstrukciju ugrađeno 1.000 tona asfaltne mase i 12.000 tona drobljenog kamena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari