Otvorena pošta u župskoj Subotici 1

Uz prisustvo brojnih meštana, kao i predstavnika lokalne samouprave, Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, juče je pustio u rad poštu i u okviru nje besplatan Internet kutak, kao poseban dar meštanima sela Subotica, u aleksandrovačkoj opštini.

To je 29. poslovnica koja se otvara u akciji „52 pošte za 52 nedelje”.

– Ima ljudi u Srbiji kojima je teško i da broje do 29, a Pošta od početka godine uspeva svake nedelje da otvori po jednu poslovnicu. Tako budimo privrednu aktivnost Srbije, jer smo do sada sa više od stotinu preduzetnika u ovoj akciji potpisali ugovore o poslovnoj saradnji. Mi dajemo primer i očekujemo da će i ostali da nas prate – istakao je Krkobabić.

Dr Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Aleksandrovac, zahvalio je Pošti Srbije što spoznaje nasušne potrebe građana i ovakvim potezima im pruža konkretnu podršku.

– Ovo je prelepa akcija. Hvala vam što vraćate život u naša sela, jer Pošta je jedan od veoma značajnih elemenata za održivi razvoj seoskih sredina. I Pošta, kao i naša lokalna samouprava, sve čini da bismo obezbedili što veći kvalitet života za naše građane i smanjili razlike između seoskih i gradskih naselja – rekao je Stajkovac.

Da je pošta praktična i korisna stvar za svakodnevicu građana, potvrdio je i Dragan Minaković, predsednik Saveta MZ „Subotica”, koji je i potpisao inicijativu za njeno otvaranje. On je zahvalio Pošti jer je tome izašla u susret i najavio da će uskoro obnoviti zadrugu.
Nova poslovnica pokriva područje kome gravitira oko 2.000 stanovnika Subotice i seoskih naselja Novaci, Donje Zleginje i Gornje Zleginje. Kako je rečeno na otvaranju, osim što je tradicionalno mesto za obavljanje raznih vrsta plaćanja, za slanje pošiljaka i robe, Pošta ide i u korak s novim vremenom, te je Subotičanima poklonila besplatan internet kutak, čime je ovo selo postalo deo „globalnog sela”.

Jedna od posebno lepih strana akcije „52 pošte za 52 nedelje” je Poštino partnerstvo sa lokalnim upravama i stanovništvom. Tako su meštani Subotice i okolnih naselja su sopstvenim sredstvima podigli zgradu, a radnici Pošte Srbije su prostor priveli nameni, pretvorili ga u funkcionalan ambijent po meri korisnika i informatički ga povezali u jedinstvenu poštansko-tehnološku aplikaciju Post-tis.

 

 

Lakše poslovanje

Nova poštanska ispostava je dobra vest i za privrednike ovog dela Rasinskog okruga, jer mogu da računaju na lakše i isplativije poslovanje. Tako su i prvi korisnici poštanskih usluga bili vinarija „Braća Rajković” i privatno preduzeće „Agacija”. Oni su potpisali ugovor u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara”, koja je zbog velikog interesovanja produžena do kraja septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari