Nova nacionalna aviokompanija Er Srbije otvorila je juče prvu poslovnicu u okviru priprema za početak rada u subotu, pre prvog zvaničnog leta na relaciji Beograd – Abu Dabi. Nove prostorije Er Srbije nalaze se na prepoznatljivoj lokaciji, u renoviranom prostoru poslovnice nekadašnjeg Jata, a svečano ih je otvorio ministar privrede Saša Radulović.


– Naša javna preduzeća su dugo bila veliki gubitaši, mnoga su i dalje. Ovo je prvo od srpskih javnih preduzeća koje je postavljeno na zdrave noge, i pravi primer kako ćemo to raditi u buduće i sa drugim preduzećima. Potrebne su nam zdrava država i ekonomija, preduzeća moraju da posluju sa profitom, da pružaju dobru uslugu i da u konkurenciji na tržištu ostvare uspeh. Od sada ćemo, zajedno sa Etihadom, imati jednog dobrog predstavnika Srbije u svetskoj konkurenciji, koji će imati odličnu uslugu – kazao je Radulović.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je istakao da je novootvoreni poslovni prostor odraz novog imidža kompanije gde je na prvom mestu pružanje dobre usluge putnicima i dodao da su, radi bolje komunikacije sa korisnicima, istovremeno pušteni u rad novi sajt i fejsbuk stranica Er Srbije. Takođe, predstavljeni su novi avion, novo kabinsko osoblje i znak kompanije. Prvi let za Abu Dabi zakazan za subotu je ujedno i prva nova destinacija, a do kraja godine najavljeno je i uvođenje letova za Banja Luku, Bukurešt, Ljubljanu i Prag. Er Srbija redovno leti ka više od 30 evro-mediteranskih destinacija, a usled saradnje sa Etihad Ervejsom, koji će postati vlasnik 49 odsto kapitala kompanije, u ponudi su i destinacije u Aziji, Australiji i Americi.

Početak

Domaća aviokompanija trenutno ima flotu od 14 aviona. U oktobru je preuzet prvi avion Erbas A319, koji je pre dva dana imao probni let na relaciji Beograd- Niš- Beograd, a potom do Novog Sada. To je prvi od šest aviona tog tipa koji će biti isporučeni do kraja godine, dok će još dve letelice istog tipa biti uvedene u redovni saobraćaj 2014. Novi Erbasovi avioni su dopuna postojećoj floti, koja obuhvata 10 Boinga 737-300 i 4 ATR-a 72, a kako je najavljeno u ErSrbiji, to će biti samo početak daljeg proširenja flotre i rasta kompanije „koja će biti ključni deo vazduhoplovne infrastrukture zemlje, ali i celokupnog ekonomskog razvoja Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari