Otvoreno pismo sindikata zaposlenih RGZ-a predsedniku Vučiću

Ostavite komentar


  1. Sve primedbe na rad su tacne, samo mnogo ublazene u odnosu na ono sto kao gradjani dozivljavamo od ove organizacije. Ona je jedno neopisivo sredstvo za mucenje, izivljavanje, nemar, bahatost i teror nad ljudima ove drzave!!!! Bespomicnost ja jedina rec koja opisuje stanje svakoga ko ima nesrecu da sa njima ima veze!

  2. Pod hitno za direktora imenovati Jelenu Trivan ili,eventualno ako ne moze zbog zauzetosti Stasu Satmenkovic,prof. sa Akademije SNS-e.

  3. Stvarno mi nije jasno ko piše tako glupa saopštenja RGZ-a kao na primer onaj da RGZ ne naplaćuje nikakve usluge kad je poznato da se za svaki zahtev plaća taksa od 380 dinara i upis po jednom dokumentu 6200 dinara, zahevi se rešavaju u roku od godinu dana a žalbe u roku od 2-3 godine.

  4. Siguran sam da veliki broj zaposlenih u RGZ bez sopstvene krivice nosi teret odgovornosti za (ne)rad ove Službe.Ipak, obraćanje čoveku koji je doprineo da to bude tako (kroz uništavanje institucija, njihovih nadležnosti i granica istih) je ćorav posao za te ljude, nova šteta za pravnu državu i još jedan doping u bildovanju svemoći jednog čoveka . Nekad je bolje trpeti nego za milost moliti !

  5. Zbog cega pominju duh novog vremena, kada je jasno da to sto tfeba da rade, ne znaju da rade, i da se ne radi o njihovoj imovini, vec imovini gradjana koju netacno i pogresno upisuju i kojoj dodaju ons prava kojs lica NE mogu steci. To jeste izraz koruptivnosti i jrstr nepostovsnje sudskih odluka i utvedjenja, i nr moze proći tako sto ce usluge naplaćivati a kegslnr vlasnike lisavati prava. RGZ, uzvrsitelji, advokati, nisu Sud, s kredivilna sudska odluka nije ona koja jr izvedena bez postupka, paušalno, i gde su dokazi bačeni na livadu.

  6. Da li je moguce da verujete da ce onaj koji je doveo do ovakvog bezvlasca nesto da ucini?

  7. ..treba zaposlisit trinest hiljada dvokata a od cega bi ziveli nego od sitnih pljacki kojima je drzava omogucila na zakonit nacin..

  8. RGZ je najgora srbska ustanova.Trebalo bi vas sve isterati i dovesti nove ljude koji hoće da rade.Vi ste sramota Srbije !!!

  9. Kakve ovo ima veze sa nama? Nama će biti isto, bez obzira da li se oni nešto dogovore ili ne.

  10. Baš ste našli kojoj ćete se crkvi moliti. Pa on je izmislio i prvi praktikovao sve to na šta ukazujete u vašem pismu. Dodatno, njegova ovlašćenja i ingerencije nemaju apsolutno nikakve veze sa onim što tražite od njega. Ovim pismom, samo dajete na važnosti glavi ribe koja se odavno usmrdela i ucrvljala. Sve dok se budete i vi i drugi tako glupo ponašali, stanje će ostati nepromenjeno, ukoliko ne bude još gore, a biće. Šta je sledeće, da javna preduzeća traže od stranaka da preko avokata i agencija plaćaju račune ili podnose zahteve za bilo kakve promene, pa posle toga i opštine, policija i svi ostali čije su usluge neophodne građanima. Uskoro mi ističe lična karta. Hoću li morati da platim advokata da podnese zahtev za izdavanje nove lične karte? Što da ne, kad može RGZ, mogu i svi ostali, ko nas šiša? Znamo ko nas šiša ali, za razliku od gore pomenutih, mi znamo i da to ne može da traje doveka.

  11. Reseno je sada. Ko god klekne pred svevisnjim, resio je problem. To i jeste poenta monarhije

  12. Podržimo pravedne zahteve samih zaposlenih,u ovoj privatno zarobljenoj državnoj instituciji.Ogromna je korupcija,sa samog vrha iste.Svima nam trebaju njene usluge.Za brisanje prava ploduživanja umrle osobe,treba da angažuješ advokata i platiš mu garantovanih 200 € ?! Nemaju više granica u bahatosti i kradji,i svi su uvezani u svoj stranački krug.

  13. Sve je tacno sto navode sindikati, Katastar je drzava u drzavi, i bas je nekoga iz Vlade briga sto jadna raja ispasta. Zato predsednice Vucicu pokazi zube i pomogni sindikatima, jer je Katastar „dno dna“

  14. Ko je imao posla sa katastrom ni pakao mu nece tesko pasti. Trenutno se na uknjizbu stana ceka vise od pet godina sto je krajnje nenormalno. Ukoliko podnesete zalbu na resenje drugom stepenu nece biti resena nikad, zato je moj savet svima ne podnosite zalbu vec ako nedostaju neki dokumenti, nabavite ih i podnesite zahtev sve ispocetka, sto bi rekli Jovo na novo. Besmisleno je zaliti se doticnoj pojavi jer upravo je on kriv za sve kao i citava njegova bolumenta ljudskog otpada.

  15. Najgora institucija u drzavi. Da nekog ne uvredim ali ovi koji su meni neka resenja donosili ti ni ovce ne bi trebalo da cuvaju.Pogresna mesta,takse pogresne,trazim upis maticnog oni upisu za dve parcele tri preskoce. Ma katastrofa. Stim odma da kazem da ja nisam od onih koji ovde kritikuje vlast i sl. Moja je primedba iskljucivo na rgz

  16. Ubedljivo najgora sluzba u celoj drzavi!
    Cekam godinu dana na promenu u imena u katastru,i pitanje kad ce da bude gotovo.Za to cu naravno kad bude gotovo sve masno da platim.

  17. Opa dosla maca na vratanca jedan obican papir da izvidis u bilo kojoj ustanovi u srbiji mecku ima da rodis

  18. Grajani da podrze zahteve Sindikata.
    RGZ je leglo kriminala j neznalica.
    Svako drugo resenje iskljucivo grskom RGZ pogresno a na ispravku njihkve greske cekate godinu dana i vise i ne mozete da dobijete informaciju kads cete dobiti ispravno resenje.
    Ali, pisati predsedniku nema smisla on je kmenovso kadar vec sindikat da organizuje strajk i gradjani ce im pridruzit
    Za smenu rukovodstva.

  19. У Смедереву је укинут слепи влак. Геодетама је све јасно

  20. Pa Vučić, Mali, & SNS klika su to zlo i napravili ! Zlo narodu, a njima dobro i muljanje! Samo Ulica Srbiju Spasava!

  21. Moja žalba nije rešavanja deset meseci. Kada sam se posrednim putem interesovao šta je sa žalbom dobio sam odgovor da se rešavaju predmeti iz 2018.g. Šta sam mogao, Odustao sam od žalbe.

  22. Svaka čast da neko, a naročiti sindikat RGZ otvoreno iznese istinu koju smo mi građani osetili godinama čekajići na šalterima a sada i novi namet od advokata. Takvo foliranje da je bespltna usluga katastra za građane je dno bezobrazluka i bezobzirnosti.

  23. Sve sto se radi u ovoj drzavi,svaki zakon koji se donese sve je u korist mocnika ove zemlje, a na stetu nas obicnih gradjana,jedan od primera je upravo zakon o katastru gde ce odredjeni i privilegovani advokati i notari da se bogate na racun sirotinje.

  24. Pa svrha ovog otvorenog pisma i nije da ga čita Vučić, nego da dospe u javnost. To znači „otvoreno“ pismo.

  25. Devet godina bezuspesne “borbe”sa Katastrom u Zemunu da se odvoje moje dve parcele na prestiznom mestu sa pogledom na Dunav. Nikad nisam bila “ na redu”. Prodala sam bez papira po znatno nizoj ceni. Toliko o efikasnosti i digitalizaciji.

  26. Pored ovih troškova plaća se i „naknada za ubrzanje upisa prava“ ba se ne bi godinama čekalo na dobru volju zaposlenih u katastru da se smiluju da uzmu predmet u rad!

  27. Podrška SIndikatima!!! Ogorčena sam svim procedurama i postupcima koje RGZ sprovodi nad građanima ove države. Lično su mi pogrešili prezime prilikom upisa i na moj pisani zahtev gde im ukazujem na NJIHOVU grešku i tražim isprravku iste po službenoj dužnosti, dobijam rešenje kojim odbacuju moj zahtev i upućuju me na ešalter odnosno traže da platim advokatu 6000 din plus mi naplaćuju RAT od 380 dinara. Bruka i sramota, najgora državna institucija u RS!

  28. Bravo za neophodan glas razuma!!! Ovo što radi katastar i kako radi je nečuveni bezobrazluk i bahatost . Potrebne su HITNE promene.

  29. Da bi rešila zahteve na koje čekam sedam godina,traže mi za uslugu unutar katastra 9000 evra.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.