Ovo je Beograd na vodi: kašnjenje, kredit, požar

* Od obećane investicije od tri milijarde evra došlo se do toga da je arapska firma uplatila tek 45 miliona evra kapitala * Umesto da Igl hils gradi svojim novcem, ovaj omiljeni projekat srpskih vlasti, sada se finansira i iz kredita koji će vraćati i Republika Srbija
Od kada je 2014. predstavljena maketa "Belgrade Waterfronta", ni jedan jedini objekat nije završen

Ostavite komentar


      1. Na prvom spratu Ajfelove kule stanovace rodoljubi Daca-koferce i minisrar, vojni,Vulin. Za ostale,videce se.

  1. Ко нама води државу и град мајко мила, нису у стању ни једну зграду да направе а да нешто не з..ебу, а да не причамо о реконструкцији улица. Али шта друго очекивати од лажних доктора.

  2. Projekat ce se isplatiti jedino ako one pumpe sto crpe vodu 24 sata dnevno naidju na naftu…

  3. Nije Beograd na vodi. Beograđani su na vodi i to bez’leba. Kada, za par godina, osete da im se bliži kraj i da će morati da prekinu pljačku, počeće opšta bežanija u Arapske zemlje i Rusiju. Te su zemlje „sigurne kuće“ za seRbske kriminalce.

  4. Moderne zgrade hlade se vodom iz reke ,najjeftiniji način ekološki čisto.Potreban exchenger-izmenjivač toplote gotovo.Grejanje se radi inverzijom ….prošlo je vreme crnotravaca,nema gi pa.

  5. Gospodine Bakiću, kako onda komentarišete glavni projekat i konstruktivna rešenja ako niste imali uvid u njegove detalje i projektnu dokumentaciju? Došapnula Vam dobra vila? Da li Vi gospodine Bakiću objavljujete glavni projekat i detalje svojih projekata u novinama i u javnim medijima? Čisto sumnjam …

    1. @Ljube Da li su odgovorni za ovaj projekat dostavili urbanistckom zavodu celokupnu dokumentaciju za analizu izvodljivosti.

      1. Obzirom na sva dešavanja oko celog projekta uveren sam da jesu sam da jesu. Nije mi samo jasno šta bi ta analiza izvodljivosti trebala da pokaže? Podzemne vode su problem? Pa da li „stručnjaci“ koji o tome pričaju znaju na čemu je recimo izgrađen Bangkok, Shenzen i desetine drugih mega sitija? Ne na obali reke nego na močvari a zgrade su visoke 3, 4 pa i 5 puta od ovih u BW … U Shenzenu je Ping An, 4. po visini zgrada na svetu, visoka 600m, Dubai je izgradio grad u moru, Holandija je 40% izgrađena na terenu koji je ispod nivoa mora … Priče o vodama su obična zlonamerna glupost …

        1. Priče o vodi nisu zlonamerna glupost već veoma bitno i ozbiljno pitanje koje će se pokazati kao nepremostiv problem za Vučića i ove njegove lažove. Nije pitanje da li nešto može da se izgradi naa vodi ili poroznom terenu već koliko će to da košta i da li se isplati. Bitno je da su lopovi i lažovi prodali stanove unapred (mada mi i to deluje kao laž) a onda će da batale projekat jer će se ispostaviti da je duplo skuplji no što su oni mislili.

          1. Nije mi jasno ovakvo rezonovanje – šta je tu loše i kako uopšte može biti loše da su stanovi i objekti prodati unapred? Pa to valjda samo dokazuje atraktivnost investicije i njen uspeh. Na osnovu kakvih dokaza ili bilo kakve podloge se tvrdi da će da „batale“ projekat? Opet dobre vile sufliraju i otkrivaju zaveru? Budimo realni, svako normalan, ne samo u Beogradu nego bilo kom gradu sveta bi bio oduševljen ovakvim projektom ali ovde su u pitanju zlobni kritičari koji su „izostavljeni“ iz cele priče i nisu u prilici da se ogrebu za bar malo para od te ogromne investicije. Proveo sam radni vek na izgradnji i investicijama, proputovao svet, znam dobro kako stvari funkcionišu i uveravam te da je ovo projekat za primer na koji možemo stvarno biti ponosni.

    2. Sve zgrade koje si, Ljube, nabrojao su utemeljene na kamenoj osnovi duboko ispod povrsinske mocvare…

    1. Verovatno kulen u tvom sendviču, serviran uz lažno obećanje posla koji nećeš dobiti

  6. Ja ovakvu opstrukciju nisam video još od vremena Slobodana Miloševića kada ih je plaćao Soroš i CIA.Od koga vi uzimate pare.

    1. “Sanja”, znaci placali su i tvog dragog vodju, posto je bio ministar informisanja kod Zlobe…
      BTW,potsetime s kim se kmezavi psihopata sreo pre par meseci?
      Neki Soros je bio…ako se dobro secam?

    2. “Sanja”, znaci placali su i tvog dragog vodju, posto je bio ministar informisanja kod Zlobe…
      BTW,potsetime s kim se kmezavi psihopata sreo pre par meseci?
      Neki Soros je bio…ako se dobro secam?Secas se?

  7. Ja nemam nista protiv projekta kad bi se to nazivalo svojim imenom a to je da je ovaj projekat projekat od 300 (trenutno 45) miliona a ne projekat od 3 milijarde. Cuj ulozicemo 300 prodati pa finansirati od prodaje dalje. To je obrtanje kapitala od 300 miliona a ne kapital od 3 milijarde.

    1. Glavna stvar u svemu, pored idiotskog urbanizma i uništavanja pogleda na stari grad i obrnuto iz grada na reku, da je sve usmereno na potrošnji, i to unutrašnjoj.Čiji novac bi se „obrtao“. Naš, domaći, u rukama stranaca, arapa. Domaći novac treba usmeriti ka izvozno orijentisanoj proizvodnji a ne unutrašnjoj potrošnji koja je skroz iscrpljena. Srbiji su potrebne pare od stranaca, a ne da oni ostvaruju profit na račun građana, koji su opet opljačkali novac od širokog sloja stanovništva. RAZUMETE LI VI SUŠTINU LOPOVLUKA!

  8. Кнеже, витеже, кад те видјеше, развеселише ли ти се.

  9. Синиша Мали: „Штета је минимална“.
    Лаж и безобразлук. Ако неће да се будући станари осећају као да живе у крематоријуму, онда мора да се измени лош елемент уграђен у фасаду. То значи да треба поставити скеле на целу грађевину, скинути све спољне панеле и заменити опасан материјал неотпоран на пламен. То захтева време и новац. Но, како је то неовлашћено преливен новац грађана, њега не фали, питање је само колико ће то продужити градњу.
    Ако не ураде ништа на томе, онда је реч о веома, веома озбиљном и опасном криминалу који угрожава много живота. Све што се тиче БнВ јесте криминал, то је очигледно, али ово би све дигло на нов ниво.

  10. Idiotska opozicija i neokomunisti iz patkice, umesto da udare diktatora i režim po korupciji i kriminalu, oni se uhvatili za jedino što vredi od ovog režima.
    Tipično srpski (seljački)

  11. Tako je to kada neobrazovani i bahati vladaju, pa zapošljavaju još neobrazovaniji i bahatiji kadar.

  12. Prvo, taj arapski investitor tamo vazi za veoma neozbiljnog i nesigurnog partnera.. Trebao je nesto da radi u Istambulu na Kipru i ne znam gde jos sve, i nigde nista nije zavrsio. Znaci trebalo je proveriti pre sklapanja ugovora. Drugo, pa vidite da svake godine u Emiratima, posebno u Dubaiju, planeane po nekada zgrada i za tili cas izgori kompletna fasada. A to je zbog nacina gradnje i materijala koji koriste. Treba videti kojim materijalom se i ovo radi.

  13. Izvinite da li je to ovaj portal ušao u neku predizbornu koaliciju sa nekom strankom a da mi to ne znamo.

  14. Jebeni botovi, pa kako to da ni jedan komentar nema vise lajkova od unlajkova? O,o

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.