Ovogodišnji dobitnik nagrade „Tanja Stanković Boškov“ je Petrica Đaković, novinarka nedeljnika NIN. Nagrada, koju su ustanovili Narodna banka Srbije i redakcija dnevnog lista Danas u znak sećanja na prerano preminulu novinarku ovog lista, dodeljuje se mladim novinarima do 35 godina starosti za ostvarene domete u ekonomskom novinarstvu i treba da bude podsticaj njihovom daljem profesionalnom usavršavanju u ovoj specifičnoj i zahtevnoj vrsti novinarstva.


Nakon razmatranja prispelih predloga odluku je doneo žiri u sastavu Milan Ćulibrk, Mirjana Stevanović, Branko Hinić, Slađana Prijić Sladić i Zoran Panović u svojstvu predsednika žirija.

Petrica Đaković se sa 32 godine profilisala kao pouzdan, analitičan i objektivan novinar, okrenut širokom spektru ekonomskih tema. Svojim tekstovima neretko je pokretala interesovanje medijske i šire javnosti za ključna pitanja naše ekonomske stvarnosti.

Nagrada „Tanja Stanković Boškov“, koja predstavlja podsticaj mladim novinarima da se opredeljuju i specijalizuju za ekonomsko novinarstvo, biće uručena Petrici Đaković 11. decembra u Narodnoj banci Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari