“Papreni penali” zbog kašnjenja i grešaka u projektima

Zašto je Srbija morala da plaća nadoknadu ruskom partneru za izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta

Ostavite komentar


  1. Ako je tačno da je za zakup šest automobila potrošeno 720 miliona dolara onda tu firmu treba zatvoriti a rukovodstvo pohapsiti. Generalni i ostali direktori na doživotnu robiju sa zaplenom celokupne imovine do navedenog iznosa.

  2. Dobro poznate srpske kombinacije, ti meni izdas uvecanu fakturu pa podelimo razliku , milina.

  3. „Prema sporazumu RŽD je nosilac poslova projektovanja, a CIP, kao njegov podizvođač, radio je projekat za vijadukt i tunel u Čortanovcima. Usled loših geoloških ispitivanja, prilikom postavljanja, šipovi su propadali po dva i tri metra. Zbog te greške “Infrastruktura železnice Srbije” je na račun pričinjene štete RŽD isplatila 30 miliona dolara“ …

    To je ta naša „stručna javnost“: sve sam nobelovac na rečima, svi znaju od jutra do sutra da pričaju šta i kako treba, ali kada treba sa reči na dela — 30 miliona dolara „greškica“.

  4. Rukovodeći kadar ne radi projekte. Problem je u ,,stručnjacima,, u CIPu koji mašu diplomama, a znanje nemaju. Diploma je samo papir koji ti obezbeđuje bolji položaj i veća primanja. Kada se bude cenilo znanje, a ne papir, ovo se neće dešavati

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.