Park na Bulevaru Nemanjića finansira Delta, Niš ne utroši ni dinar 1Foto: FoNet/ Kostadin Kamenov

Na Bulevaru Nemanjića u Nišu, u blizini tržnog centra „Delta planet“, počela je izgradnja parka površine jednog hektara, a kako je danas rekao gradski većnik Nenad Stanković, novac za tu namenu obezbediće kompanija „Delta“.

„Grad Niš izgradnja parka neće koštati nijedan dinar, biće to donacija ‘Delte’ gradu, njihova obaveza“, rekao je Stanković prilikom obilaska gradilišta.

On je kazao da se zemljište trenutno raščišćava i da se uklanjaju panjevi, a nakon toga počinju zemljani radovi, postavljanje podzemnih instalacija, uređenje staza i zelenih površina.

„Prva faza radova trebalo bi da bude završena do 1. novembra, a nakon toga će biti postavljeno osvetljenje i parkovski mobilijar. U drugoj fazi, koja će krenuti naredne godine, biće postavljen mobilijar za dečije igralište. Mislim da ćemo na proleće završiti sve radove“, rekao je Stanković.

Cilj je, dodao je, da u parku bude što više zelenih površina, a što manje staza.

„U parku neće biti komercijalnih sadržaja, neće biti kafića i trafika. Lipe koje se nalaze na obodu parka biće sačuvane“, naglasio je Stanković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da će predstavnici grada razgovarati sa guvernerom Južnog Sinaja da možda nešto od simbola Egipta postave u novom parku i da to bude park prijateljstva dve zemlje, pošto su gosti egipatskog grada iz Šarm el Šeika predložili da urede jednu zelenu površinu u Nišu.

Sotirovski je najavila da će naredne godine u parku „Čair“ biti obnovljene pešačke staze i posađeno novo zelenilo.

Prema njenim rečima, radi se i na projektu izgradnje parka u Mokranjčevoj ulici, po zahtevu građana koji žive u tom delu grada.

Na uglu Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića, gde se gradi park, ranije je bila planirana i najavljivana gradnja koncertne dvorane, ali se ove godine od tog plana odustalo, nakon što je „Delta“ izgradila tržni centar, i počela izgradnja „Lidl“ prodavnice.

Gradski većnik Nenad Stanković je, kada je došlo do izmene plana, rekao da grad nije odustao od koncertne dvorane, ali da je preovladalo mišljenje da je za taj objekat potrebno pronaći primereniju lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari