Da li će povećanje penzija popraviti standard najstarijih građana?

Ostavite komentar


  1. Kako moze povecanje penzija da popravi standard penzionera, cista ludost. Pravi efekat na bolji zivot gradjana bi bilo smanjenje penzija. A Culibrk covek, koji je izgubio opkladu o prosecnoj penziji od 500 evra, da ima trunku morala bi se sakrio u misju rupu i tamo natenane krckao Solakove pare.

  2. Nama penzionerima koji imamo 40+ staza vedre i oblače oni koji nemaju dana RADNOG staža. Još se hvale kako nam oni daju. Neko je NAOPAKO rodjen. . .

  3. Hoce tamo gde su dve penzije u kuci dobro materijalno stanje deca imaju za sebe.ali gde je jedan penzioner pritom bolestan pa i zena deca slaba sa parama jer nema ko ga da izpomaze Uzasss i strah za novi dan !!

  4. Aleksandar Vucic i sateliti oko njega zive lagodno pa navedeni uziva da prica bajke da se nikada nije bolje zivelo sto je daleko od istine.Nikad se losije nije zivelo kako kaze moj pametni deda nego danas, svestan da bajke koje najcesce navedeni prica pred izbore nemaju ni I od istine i da u njih mogu da poveruju nepismeni,neobrazovani i neobavesteni a oni koji znaju pametno da razmisljaju ne veruju u njegove bajke.Zakljucak je da ja koji hodam po zemlji zakljucuje moj deda sa penzijom kuju prima nikad bednije nije ziveo.

  5. Gospodo,vi ste što bi narod rekao neopevano zlo.Kako uvek nađete za sagovornika ljude koji samo kritikuju a radni rezultati im nula.

  6. Постоји закон који регулише раст пензија. Да ли је ин стављен у ад акта. Ко је овластио вучића да повећава пензије, а да то не ради тај закон. У јуну, званично инфлација 13,7%. Трошкови живота знатно већи, а повећање само 5,5%. Уз оно с почетка године је испод инфлације и пораста трошкова живота. А оно најављено за јануар ке за следећу, а не ову годину. Манипулације на све стране.

  7. Biće penzosima bolje samo Vučić da izvuče jeftin parizer on je njima pokazao parizer sad samo da dobiju sendvič kada pođe Vučko na turneju po Srbiji a penzosi dobiće >ČINDO<

  8. Пензионери који примају 40000 и више је пензија повећана. Пензионери са пензијом од 33000 неће осетити повећање до ће пензионерима чија је пензија испод 3300 куповна моћ бити умањена. Пензионери чије су пензије испод 20000 су угрожени.

  9. Kako, bre, nikad nije bilo gore!? Šta nam se dešavalo devedesetih, sa onom enormnom inflacijom!? Kakva je ovo lobotomija!? Bilo je užasno, ne ponovilo se! Katastrofalna privatizacija, ostanak ljudi bez posla, čitavih pirodica bez primanja, ma užas jedan! Ovo danas je majka Mara prema onom tada!

  10. Stace da poboljsa standard povisica penzije ,to je samo zamazivanje ociju .Penzije porasle ,i sve opet istoo nikakva razlika ,struja poskuoljuje i onda smo na istom .Vrtimo se u krug

  11. Obrni pa okreni,a kopla se ipak lome na Penzionerima koji imaju male penzije nedovoljne za najosnovnije zivotne potrebe.
    Nismo mi krivi sto smo u proslosti imali male plate,tako da smo i onda ispastali kao sto ispastamo i sada.Mislim ds je krajnje vreme preduzeti nesto pivodom penzionera sa mslim primanjima..
    Na kraju krajeva nismo mi radili 40 godina za 25000 a neki 100 godina za veliku penziju.

  12. Nikako! Izracunajte ova dva povecanja na penziju od 24.000. Sledi poskupljenje struje i ostala..
    Znacice onima koji imaju penzije preko 100. 000 , mada njima nije neophodno

  13. Ma kakvi boljitak,evo polako stižu računi ,i svaki je za 300 do 400 din veći.Tako da to što ce nam povećati 5,5% Inflacija je pojela i mi smo na nuli.
    Otišla u apoteku i lekovi otišli gore, kaže Predsednik da danas idu cene mleka,jogurta i ostalih proizvoda dole, mi u Vojvodini nismo primetili, možda u Beogradu da ali ovde ništa.
    Jadni smi i bedni.

  14. Dakle, svi ste isti! Objavljujete samo komentare koji su negativno usmereni prema onim drugima. Ne kritikujte, niste ništa bolji! Štaviše…!

  15. Mi koji imamo niske penzije minimalac ili ispod minimalca nista osetoti necrmo a cene dkacu li skacu

  16. Ne bi bile penzije male da nije DOS ukinuo onaj stari zakon o obračunu penzija ,tim zakonom je oštetio penzionere koji su bili kvalitetni radnici za po ukupno dvedo tri penzije u odnosu koji danas primaju po bruto zakonu.

  17. Hoće kako da neće, samo neka prase veruje vuku i narednih 30 godina
    Pa sa ovom kolektivnom zatucanošću, bolje i ne zaslužuju.
    Samo neka čitaju Danas, i veruju!

  18. Драгана Н. Ако ниси живела у то доба, распитај се ко је тада владао, ко је предложио и донео закон о плаћању роба и услуга, уз чију помоћ је и опљачкана србија и њена привреда. То је било деведесетих, а ако си била пунолетна, то мораш знати. И ти и сви остали. А за оне који не знају остало је записано.

  19. Ma , kakvi bre evri ?! Ovoliko evra , onoliko evra , te bilo pre deset godina ovoliko evra itd … ?! Pitam : Šta je moglo da se kupi pre deset godina za 100 evra , a šta sad ?! Vučić: „Pre deset godina bila penzija , ne znam , ovoliko evra , a sad dosta više“ ! A što je evro , pretpostavljam veštački , 118 dinara ?! To , ništa ! Može biti penzija i 1000 evra , ako smanjimo vrednost evra ispod 100 dinara . A šta to vredi ?! Nisu svima vrane mozak popile da to ne vidi !!

  20. Ako je povećanje 1. oktobra, penzioneri se raduju 1. – 10. novembru jer se tada dobija oktobarska penzija koja će biti povećana.

  21. Ко има 80 и више хиљада имаће још више,а ови са 20-30хиљада остаће и даље беда.!!!

  22. Ne može mi standard toliko opasti ,koliko mogu da stegnem kaiš pantalona ! Životni standard je kao „Dirižabl“ : Da bi se podigao moraš mnoge stvari izbaciti iz njega !

  23. Nista dok se ne ukinu penal_kazne koje su neosnovane.Sa povecanjem od 5,5 tek da pokrijem troskove odlaska do grada da podignem penziju

  24. Kako to može samo mađioničar.minimalna korpa 50000 penzija mala 20000 svaka pomoć dobro dođe .ali upravo za toliko treba biti stalna penzija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.