Uskoro isplata uvećanih januarskih penzija: Kada koje kategorije penzionera dobijaju penzijske čekove?

Ostavite komentar


  1. O usklađivanju (ne povećanju) penzija se piše i govori već 10 meseci! Najbolje je da vlast uvede odbrojavanje dana do podizanja penzija. A zatim da izveštava na šta trošimo usklađene penzije. Dosadilo su!!!

  2. Bravo majstori. Svaka čast što ste ponovo digli penzije. Tako i treba. Ali ima jedan problem. Diplomirani inženjeri, pravnici, ekonomisti i ostali sa fakultetima u organima državne uprave u unutrašnjosti imaju niže plate nego što su trenutne penzije. Načelnici službi imaju oko 70000 din. a sa ovim povećanjem penzija i penzioneri sa ranije završenim fakultetima stižu do tog iznosa, mnogi i preko. privredi nigde ni pomena. U isto vreme privreda stagnira i o njoj niko ne vodi računa. Niko ne podstiče razvoj domaće privrede već sve pogodnosti se daju stranim investitorima.
    Dakle, penzioneri kao radno neaktivni bivaju nagradjeni (najvećim delom su glasači sekte), radno sposobni ljudi koji prihoduju i pune budžet jedva da mogu da ostvare zaradu koja je približna penzijama, a oni koji najviše rade, najviše doprinose i koji se najviše oporezuju – dakle privreda, ne mogu da zarade kao napred pomenuti.
    Gospodo na vlasti, svaka čast kako upravljajte ekonomijom ove države. Pravi ste znalci.

  3. Prnzioner, samostalna delatnost, sam 5 godina.
    Za sve to vreme penzija za naredni mesec mi je uplacivana poslednjeg dana prethodnog meseca.I za sve to vreme u svim glasilima je naglsavan pogresan termin uplate!

  4. Godinu dana se prica i pise o ovom povecanju,dok stize do penzionera pojedose ga poskupljenja, sto hrane sto energenata.

  5. Sve smupa tužno mi koji smo bili zaposleni u hiper inflaciji ćorak od penzija upropastili lepe firme nas na ulicu ode mladost .Recimo „KLUZ sa 9000 radnika penzije katastrofa bogu plakat sve mafijaaaaa!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.