Danas počinje isplata uvećanih penzija za 14,8 odsto: Kada će koja kategorija penzionera dobiti novac?

Ostavite komentar


  1. Sto ne kaze Mali, kolika he realna penzija u odnosu na troskove zivota. Spin do spina!

  2. Sa onom od 200€ sam mogao u to vreme vise da kupim nego sada sa ovom, toliko.

  3. Koje je realno povećanje a ne nominalno.? Koliko se robe moglo kupiti tada za 204e a koliko sada za 390e…e ,to je merilo.

  4. Koju to statisticku metodu koristi ministar finansija? Koje varijable je uzeo u obzir? Nije dovoljno sto mu je ponisten doktorat,treba mu proveriti i diplomu srednje skole.

  5. Dosta više sa tim kvazi evrom. Kad uvedete evro onda neka pričaju u evrima a ne da nam poturaju nerealni lažni kurs.

  6. Samo sam te 2012. od penzije otplaćivao kredit i živeo normalno a sada račun na pozitivnoj nuli i još sedam dana do isplate penzije.

  7. Vučić kaže da je prosečna plata tad bila 331 evro , a ako je penzija 204 to je onda 62 posto od prosečne plate.Danas prosečna plata 740 evra , znači da bi penzija (62%) trebala da bude 459 eura.Pri tom su povećane godine za penziju , samim tim je povećan i radni staž u odnosu na 2012.

  8. A šta če biti sa vojnim invalidama nema povečanje ili pomoć a koji pogotovo ima 18000 isod proseka invalide gde smo mi.

  9. Bruto drustveni proizvod prosle godine porastao za 2,5 posto a realne penzije cak za 8,7 posto???!!! Pa to je besmisleno.

  10. Slavim Svetog Jovana. Svake godine za slavu kupujem po 3kg prasećeg pečenja i to na istom mestu. Prošle godine sam to pečenje plaćao po 1.300 dinara ili 12 eura, a ove godine sam to isto pečenje platio po 2.700 dinara ili 25 evra po kilogramu. Uporedimo sada ovo sa ovim što nam ministar priča. Manje više i sa svim cenama drugih proizvoda je isto, i to samp za godinu dana a da ne govorimo o periodu od pre 12 godina sa kojima ministar poredi današnji prosek penzija. I samo još jedno pitanje: ne verujem da igde u svetu kg svinjskog pečenja košta 25 evra???

  11. Ja nisam primila pomoć od drzave 20000dinara
    Prijavila sam PIO fondu
    Koliko se čeka i zašto nije isplaćena!?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.