Peronska karta u Beogradu 190, a u Nišu 60 dinara

Ostavite komentar


  1. U Nišu je niža cena peronske od pre nekoliko meseci. Bila je dugo vremena skuplja nego u Beogradu.

  2. A kako oni to putnike „uslužuju“? U čemu se sastoji ta „usluga“?
    Mislim, šta se to dobija za te pare što nema na „neformalnim“ stanicama (Sava Centar, Sajam…)? Red vožnje? Skoro svaki prevoznik ga ima na internetu.
    Ako nekog „uslužuju“, to su onda prevoznici i oni bi trebali da plaćaju staničnu uslugu.

    1. Pa jos malo bice skuplja stinicna usluga od same karte. Pa ovo nema ni u Tunguziji a ima u Stbiji. Pametnom je svrga ovde dosta

  3. Pišu u novinama da BAS prihvati dnevno 22 000 putnika. Puta 190 din, dođemo do brojke od MILION evra mesečno samo na putnicima, a zamislite prihvati i 1800 autobusa a njihove peronizacije i parking su deset puta skuplji! Dakle godišnje minimum 12 miliona evra samo na pčljački građana!“U nijednoj stanici evrope ne naplaćuju ove izmišljene usluge. Kako sada to naša država ne usklađuje sa EU a uskladi uvek kad treba da opali građana po džepu! Ovo je čista pljačka i pod hitno ovo treba ukinuti. U evropi nijedna autobuska stanica nije ni ograđena a kamoli da naplate puki ulaz na peron! Zašto železničke stanice ne naplaćuju a vrše istu uslugu. Dokle više pljačke, dokle?
    Ovo normalan čovek ne može da shvati, zbog toga beži u inostranstvo i nikada se ne vraća!

  4. Odakle god da dodje čovek košta ga povratak 200 dinara više,prolazak kroz kapidžik,Bas naplaćuje autobusima svaki polazak i time diže cenu karte.Usluga ne postoji tolet se posebno plaća kao nigde u svetu.Ali kada je već sve u rasulu što bi to bilo normalno.

  5. Neverovatni su načini na kojima nam sve uzimaju pare.
    Autobuske stanice treba da se finansiraju od prevoznika, a ne od putnika.
    Ovako bi mogla svaka javna ustanova da naplaćuje, ideš u sud 100 din, u mup 150 din, u katastar, e tamo bato 250 din.

  6. U Nišu je peronska dugo bila 300 dinara….skuplja nego pojedine karte.

  7. Najruznija stanica u Evropi najskuplje naplacuje usluge. Treba da zive lesinari. A Ministarstvo treba ukinuti i pripojiti nekom drugom jer sluzi da aminuje sve malverzacije. Sta ljudima nudi ta stanica za te pare, gde je i toalet najskupljiji

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.