Da li će bivši radnici Matijeviću morati da vrate deo otpremnina primljenih kad su dobili otkaze?

Ostavite komentar


  1. Kako ga nije sramota ljude ostavio na ulici, puno je dao, a on na pošten način zaradio, lopurda obična.

  2. Matijević jeste „najveći zemljoposednik na prostorima bivše Jugoslavije i četvrti po kapitalu u Srbiji“. Ovu titulu stekao je neviđenim privilegijama mimo svih zakona, jer odrešene ruke da radi kako želi imaju cenu – plaća ogroman reket stranci na vlasti.

  3. Ništa ne treba da vrate!Matijević najlosije meso prodaju!Sumljivo-veoma-povedite računa o tom mesu i i proverite da bi se uverili

  4. Лопина која је покрала Гавриловића не знам ђе да се заустави

  5. E Srbijanci
    A šta hoćete da kažete razvučenom bodljikavom žicom kojom je opsan privatan posed počivše radenika i samoupravljačke podjarmljene klase?
    Da se možda tu nevrše opiti na malim jadnim prasićima kojiće jeli ,završiti na trpezi o Božiću,slavama…?
    A kako pored pasije vrućine podnosite i Afričku kugu?
    Podnošljivo kažete-Horski?
    Lepo?
    Aha.Postaviću vam to isto pitanje opet jeli,o Božiću,nastupajućim blagdanima što veliju vaše komšije?
    Sad ste besni a što kaže gazda Baro,kad vam guzica ogladni,pevaćete drugu pesmu?
    A što se i vi malo nebavite iskopavanjima kao INFORMBIROVCI?
    Eno iskopali su ko je u Raguzi govorio kojim jezikom u kući a na Stradunu netkim drugim tudjicama?
    Za svo vreme od kad vas čiram a davno sam vas pročitao,tek ste odonomad prvi put u vašoj dugogodišnjoj pisalačkoj Istoriji bili realni?
    Kritikujući „Mlada partizanka,bomve bacala“ a govori kao Hans Landa!!
    U stvari i vi se bavite iskopavanjima,ali prstiće koristite samo za -Guranje u oko!!!

  6. Kako ga nije sramota da trazi dobio je firmu za nista i oni su zaradjivali za njega a sada mu stalo za to malo otpremninine. Bruka i sramota . Dosao u Srbiju i za 20 god napravio toliko kapitala niko ne pita kako i odakle. Jadni radnici .

  7. Do sada su tumačenja uvek bila da se pod pojmom zarade podrazumeva bruto zarada, odnosno neto zarada uvećana za poreze i doprinose, šta li piše u pomenutoj presudi baš bih voleo znati i ako se njome menja dosadašnje tumačenje, zanima me da li je taj sudija to doneo slučajno ili će ovo imati dalekosežne posledice po i onako jadna prava radnika u Srbiji.

  8. Ko napravi gresku – snosi i konsekvencije zbog napravljene greske. Kada bi Srbija bila makar u homeopatskim merilima pravna drzava , ove otpremnine ne bi mogle biti uopste nekakva tema.

  9. Od pobede petooktobarske „demokratije“ 2000. i sprovođenja pljačkaške privatizacije u kojoj je vrlo aktivno učestvovao i pomenuti tajkun Petar Matijević stičući ogromno bogatstvo preko leđa osiromašenih radnika, koji su pretvoreni u robovsku radnu snagu koja nema nikakva prava. Čak i kada se radnicima nešto daje to im se posle bezobzirno otima na razne načine. To se nije promenilo ni dolaskom SNS-a na vlast 2012. godine, samo je malo Vučić u prve dve godine vlasti u javnosti digao buku protiv tajkuna i napravio farsu sa hapšenjem vlasnika DELTE Miroslava Miškovića da bi zamazao oči narodu i sebe predstavio kao nekoga ko se navodno bori za obespravljene građane, ali zato je veliki zagovornik toga da se obavezno radi i nedeljom. U ovom slučaju ne bi me čudilo da Sud presudi u korist Matijevićeve firme, a evo sad prilike da se ova vlast opredeli da li je na strani tajkuna Matijevića ili na strani običnih radnika, tako što će sud doneti pravednu odluku i zaštititi radnike od nezajažljivog tajkuna Petra Matijevića.

  10. Dragane, gde ste videli da je desničarska vlast bila na strani radnika, IKAD?! A o 21-oj spornoj privatizaciji nije vredno ni pominjati. Verica Barac se okrece u grobu!!!

  11. A da Matijević plati sve firme koje je kupio u Srbiji po tržišnim cenama.Ovaj gazda koji je počeo sa jednom krmačom kako je sam izjavio stečeni kapital kojim raspolaže nebi mogao zaraditi ni sa deset životnih vekova.

  12. Матијевић је човек-звер, месар који убија недужне животиње и то на индустријској скали – шта очекивати од такве звери?

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.