Svi koji završe poljoprivredne fakultete u Srbiji dobiće priliku da rade u svojoj struci zahvaljujući programu republičke vlade za zapošljavanje mladih agronoma.

Naš nacionalni zadatak je da poljoprivreda bude delatnost od koje će moći da se živi, a ekonomija zemlje i sada ima znatne koristi od te grane jer se u Srbiji više od dva miliona građana bavi tom delatnošću a samo od toga živi oko 800.000 porodica – izjavio je juče ministar poljoprivrede Dušan Petrović na proslavi 57. godišnjice Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Od poljoprivrede je Srbija prošle godine zaradila četiri milijarde evra, dok je Holandija, koja je po površini nešto veća od Vojvodine, u isto vreme izvezla poljoprivrednih proizvoda za 62 milijarde dolara.

– Srbija sada, kada je reč o poljoprivredi, liči na neke arapske zemlje pre nego što su počele da eksploatišu naftu i takvo stanje će morati da bude prevaziđeno angažovanjem poljoprivrednih stručnjaka koji će raditi direktno sa poljoprivrednim proizvođačima – ocenio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari