Petrović: Smanjen nivo razvijenosti Srbije u odnosu na zemlje Centralne i Istočne Evrope

Ostavite komentar


  1. Pročitao tekst i sa dosta stvari se slažem ali mislim da je stanje mnogo bolje . Neke kritike nisu osnovane i lično mislim da je baš poljoprivreda velika šansa Srbije . Takodje bi država trebala da podstiče domaća ulaganja u privredu te da će se rezultati tek pokazati u naredne sve tri godine. Energetika jeste problem Srbije iako sadašnja proizvodnja zadovoljava trenutne potrebe ali ako bi htjeli da idemo napred bez ulaganja u elektriku teško da će mo da uspemo

  2. Bravo za Pavla Petrovića! Čovek godinama ukazuje na pogubnost tolikog ulaganja u SDI a zanemarivanje razvoja domaće privrede. Populistički pristup investicijama uz ogromnu korupciju koja je sistemska vratiti će nam se poput bumeranga. Od domaće privrede razvijaju se samo oni koji su u direktnoj sprezi sa vlašću dok se buđetska sredstva neracionalno troše i ne ulažu upravo tamo gde su namenjena, primer novca koje građani plaćaju za ekologiju, odvodnjavanje i ostale namene. Ta sredstva odlaze na naduvane i nameštene tendere i plate partijskih uposli ikada koji ne rade ništa a čak se mnogi i ne pojavljuju na poslu.

  3. Kakav tendeciozan tekst?! Hajde, hipotetički, da prihvatimo da je statistika g. Petrovića istinita. Godine 2005. smo bili razvijeniji nego danas. Gde su onda pare. Nije urađen nijedan investicioni objekat. BDP se zasnivao na rasprodaji socijalističkih, narodnih tekovina, koje su za bedne pare pokupili uglavnom oni koji su učesnici tog skupa na kome govori. A predsedava onaj koji im je, u ime Vlade i Agencije „za rasprodaju“ srpske imovine, to omogućio. Dakle, čak i da je statistika tačna, g. Petrović je tumači tendeciozno, kako bi povlađivao onome ko ga je tu pozvao.

  4. Sta reći o burazerskoj ekonomiji, osim da uzrokuje stagnaciju privrede?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.