Dragi gospodine premijeru, pišem Vam da pomognem oko rekonstrukcije. Ne znam gde je zapelo, ali vidim da je zapelo. Predomišljate se? Ne znate kojeg da pustite niz vodu, šta bi moglo da Vam se obije o glavu, kome da se ne zamerite? Evo kako bih ja to, ako dozvoljavate.


Počnete od najstarijeg. Zbog njegovih 10 odsto više za penzionere došli smo na 25 odsto svima manje. Ministra za infrastrukturu izljubite 40 puta za svaki kilometar napravljen na Koridoru. Pa ga pošaljete da vidi kako je u Jatu. Za Sašu Dragina i Slobu Milosavljevića odete do prodavnice ili obiđete nekog seljaka i samo će vam se „kasti“. Ako ne, ono bar Milosavljevića samo zato što nijednom nije uspeo da „ubode“ kolika će biti inflacija, a i nigde onih njegovih novih trgovinskih lanaca. Vuka Jeremića jer Vam nije osvetlao obraz pred Čedom Jovanovićem. Peru Škundrića jer mnogo voli domaću proizvodnju, a ministarku državne kase jer ne zna ko joj šta po njoj brlja. Ministar Dulić. No comment. Tomica Milosavljević. Dva no commenta. Bradića i Obradovića jer su „uspešno“ odoleli poplavi rijaliti budalaština. Srđanu Srećkoviću biste mogli da se zahvalite jer ga ništa ne sluša ona dijaspora. Nikako da pohrli sa svojim evrićima i dolarima da zakite rodnu grudu. Bogoljub Šijaković? Nisam ni znao da je u Vladi (valjda je to dobro?). Sulejman Ugljanin nema portfelj pa Vam neće nedostajati, a i Goranu Bogdanoviću je, čini se, portfelj sve manji. Čiplić je mnogo svadljiv pa da spustimo tenziju. Za Dačića i Šutanovca ne znam da li šta i da predlažem. S njima može i Ljajić. Ministarka pravde jer je mnogo opteretila reformom. Ministra za nauku pozdravite jer nismo završili pravljenje svih onih robota, električnih automobila i ostalih normalnih stvari za 21. vek. Ministra ekonomije jer nas je 1.000 puta (evra) izneverio. Snežanu Samardžić Marković bih poslao kući jer sam preksinoć video da se bolji fudbal igra u domaćem filmu nego na domaćim terenima. Na kraju, Milana Markovića i Jasnu Matić zamenite jer ne znam šta da im zamerim.

Ups, ja Vam sve smenio. Ostaste Vi bez kabineta k’o Jovan bez zemlje. Pa ništa, ajde onda i Vi pa da pravimo sve ispočetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari