Novinarka NIN-a Petrica Đaković juče je primila nagradu „Tanja Stanković Boškov“ koju su ustanovile Narodna banka Srbije i redakcija Danasa, a dodeljuje se mladim novinarima do 35 godina starosti za ostvarene domete u ekonomskom novinarstvu. Nagrada je ustanovljena 2008. godine u znak sećanja na prerano preminuli novinarku našeg lista sa ciljem da to bude podsticaj daljem profesionalnom usavršavanju u ovom zahtevnom sektoru.


– Narodna banka Srbije ovom nagradom želi da podstakne mlade novinare da što bolje razumeju ekonomsku stvarnost jer to doprinosi i boljem razumevanju onoga što preduzimamo u centralnoj banci – rekao je viceguverner Veselin Pješčević koji je Đakovićevoj uručio plaketu.

O izboru ovogodišnjeg laureata odlučivao je petočlani žiri na čijem čelu je glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović, a članovi su Milan Ćulibrk, pomoćnik glavnog urednika NIN-a, Mirjana Stevanović, urednica Biznis dodatka u Danasu, direktor Sektora za monetarne analize i statistiku u NBS Branko Hinić i Slađana Prijić Sladić iz pres službe NBS. U obrazloženju odluke napisali su da se Petrica Đaković se sa 32 godine profilisala kao pouzdan, analitičan i objektivan novinar, okrenut širokom spektru ekonomskih tema. Svojim tekstovima neretko je pokretala interesovanje medijske i šire javnosti za ključna pitanja naše ekonomske stvarnosti.

Inače, ova nagrada dodeljuje se svake druge godine, 11. decembra, na dan kada je u Danasu izašao poslednji tekst iz pera Tanje Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari