PKB bi u državnom vlasništvu propao

Stručnjaci tvrde da bi Poljoprivredni kombinat valjalo prodavati po celinama

Ostavite komentar


  1. Ova dva gospodina kazu i za prodaju PKB, de je tu svojina znaju li mozda za to,neprikosnoveno za sve SVOJINA,platiti ili vratiti zemlju vlasnicima

  2. Znaci sad posle 100 godina od osnivanja u drzavnom vlasnistvu, od jednom PKB bi propao da nije privatizacije? Eto, da nije MMF-a i ostalih pametnjakovica sa zapada, mi bi nacisto „Propali!“ A Islandjani? Zasto oni nisu propali? A oni su iste te lezilebovice ISTERALI govnjivim motkama iz drzave… E Srbijo Srbijo medju sljivama….

  3. U Srbiji bi i Telenor propao!! Ako vec nije!! Posto DRZAVA nije u stanju da formira menadzerski tim za upravljanje !! (Telenor je drzavna kompanija)

  4. Kakvi su ovo strucnjaci kad ovo izjavljuju ili nekom strancu krce put da uzme PKB,jeli to sramota za drzavu da to uradi,sta ce za vlasnike te zemlje koja je krvlju placena,sta buducim generacijama ostaviti i na kraju koja drzava da se jednog takvog resursa da se odrice

  5. Političari koji se smenjuju u ovoj Srbiji, evo već tri decenije, nisu u stanju da vode jedan kombinat, a kamo li državu!

  6. Seća li se neko ljudi koji su stvorili PKB.
    Dugogodišnji direktor Zečević nije bio privatnik a nije bio ni raskalašni moćnik.
    Beograd treba da zadrži PKB u svojini grada i da mu pomogne u svemu. Privatizacija će ga uništiti!

  7. Činjenica je ,na žalost,da je PKB upropašten.Upropastili su ga nestručni politikanti željni vlasti.
    PKB sada tavori a može da ima svetlu budućnost pod posebnom državnom upravom stručnih,poštenih i nepolitičkih osoba.
    Uz malu izmenu proizvodnog programa,načina obrade tla,drugačije i bolje korišćenje potencijala tla,drugačijeg načina đubrenja,bez mešanja političara(naročito pravnika).PKB i sada ima nešto preostalih stručnih lica i vrednih radnika ( kojima treba povećati plate).
    Dve do tri godine je potrebno da ceo sistem PKB stane na noge i ne duguje nikom ništa ali i da svi koji duguju PKB-u takođe plate ono što duguju njemu.

  8. PKB treba dati Miskovicu potpuno besplatno pod samo tri uslova.
    1) Da od ovoga sto je ostalo od PKB, ponovo napravi PKB korporaciju kao sto je nekada bio.Sa bankom, hiper marketima i migrosima. Sa sopstvenom kvantaskom pijacom, sa farmama i preradom mesa i mleka, jaja. Sa vocnjacima i fabrikama sokova, alkohola, Sa plantazama hmelja, zasto ne i sopstvenom pivarom. Sa plantazama povrca i fabrikom smrznutog voca i povrca. Sa vinogradima i sopstvenom vinarijom.
    2) Da nikada ne moze da otudji ni jedan Ar zemlje ili predstavlja masku za neku stranu i agrarnu korporaciju.
    3) Da uredno placa sve poreze i prireze na prihode od delatnosti, imovinu i radnicima zakonske prinadleznosti.
    Time bi svi bili zadovoljni: i drzava i narod, jer bi Beogradjani i Pancevci jeli domacu hranu, a ne otpad uvezen ko zna odakle i kakvog kvaliteta, kao sto je to sada slucaj. Uz to bi se otvorilo jos nekoliko hiljada novih radnih mesta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.