PKS: Počelo glasanje za Prijatelja porodice 2023 1Foto: Danas/Nina Čolić

Privredna komora Srbije (PКS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju pozvali su danas građane da glasaju za „Prijatelja porodice 2023“ – kompanije koje su, u okviru svoje delatnosti, na najbolji način uskladile rad i roditeljstvo, odnosno poslovne i porodične obaveze svojih zaposlenih.

U konkurenciji za priznanje „Prijatelj porodice 2023“ su 24 kompanije: po 11 velikih, i malih i srednjih preduzeća, kao i dva javna preduzeća čiji je većinski vlasnik država.

Za mala, srednja i velika preduzeća glasači mogu dati po jedan glas za najviše tri kompanije, dok u kategoriji javnih preduzeća mogu glasati za jednu kompaniju.

Proglašenje pobednika i dodele priznanja „Prijatelj porodice 2023“ biće na jesen.

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva, i kreiranja takve radne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum, istovremeno održavajući balans vremena provedenog na poslu i sa porodicom, navela je PKS u saopštenju.

Nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade radne i porodične obaveze svojih zaposlenih.

Glasanje se može obaviti preko linka i trajaće do 15. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari