Plan za 2017. težak 54 miliona dolara 1

Niske temeperature, kvarovi kotlova i prekid isporuke gasa posrnuloj Energetici, koja već dva, tri dana ne uspeva da konsoliduje isporuke toplotne i drugih vidova energije korisnicima u Kragujevcu, odložili su i početak ovogodišnje proizvodnje u Zastavi oružju.

Proizvodnja pešadijskog naoružanja, te lovačko-sportskog i oružja za ličnu odbranu (pištolji i revolveri), gotovo u potpunosti namenjena inostranim tržištima, sutra će startovati sa tri dana zakašnjenja.

– Zbog nemogućnosti Energetike da nam isporuči toplotnu energiju bili smo prinuđeni da radnike vratimo kućama u ponedeljak i utorak. Iako su tokom dana, kako smo obavešteni, kvarovi na kotlovima u Energetici sanirani, odlučili smo da proizvodnju počnemo u četvrtak, do kada će, nadamo se, fabrički pogoni da budu zagrejani – rekao je juče našem listu dkirektor Zastave oružja Milojko Brzaković.

Ovogodišnji plan proizvodnje i izvoza Zastave orzužja, prema njegovim rečima, „težak“ je oko 54 miliona dolara, i za deset odsto je veći od plasmana u 2016, kada je na inostranim tržištima prodato oružja za blizu 50 miliona dolara.

 

Moguć izvoz u Indiju’]

Zastava oružje u prva tri meseca ove godine treba da okonča višegodišnji poslovni aranžman vezan za izvoz tehnologije za proizvodnju pešadijskog naoružanja u Azerbejdžan, vredan oko 30 miliona dolara. U kragujevačkoj fabrici se nadaju da bi uskoro mogli da počnu izvoz pešadijskog naoružanja u Indiju, što bi, s obzirom na veličinu i potrebe te zemlje, bio izuzetno veliki posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari