Radnici u Srbiji sada očekuju platu od 1.000 evra: Šta je razlog tome i da li je to previše za srpsku privredu ili ne?

Ostavite komentar


  1. Ako ovi gonici robova teraju ljude da rade do iznemoglosti za cirka 50 000-60 000 rsd,sta mislite da ce da im rade za 120 000 rsd ??

  2. Nije bitno kolka nam je plata u evrima vec sta za nju mozemo da kupimo. Nikada zarade u svim granama privrede nisu bile na istom nivou,postoje profitabilne i manje profitabilne firme a pritiskom na podizanje zarada(minimalnih) ne niskoprofitabilne firme teramo u bankrot a radnike na ulicu,uzimamo im i to malo parce hleba.

  3. Ma najbolje da rade za minimalac ceo život…cenu rada određuje tržište a ne želje poslodavaca. Plata od 1000 eur je itekako moguća i nikako ne bi bilo opterećenje za privredu već za dobit poslodavca. Mala redistribucija profita i svima dobro.

  4. Nase cene,sem onih koje su pod kontrolom drzave su uveliko iste ili vece u odnosu na standard u Evropi.Ili oni isplacuju prevelike plate ili je kod nas nereealan odnos cene prema radu?

  5. BECA JE BECA,
    TAKO SE VARAJU,
    MALA DECA!!

    BRAVO PREDSEDNICE!
    DOBRO TI IDE!
    SAMO BACAJ KOSKE,
    GLADNOM NARODU!

    GOTOV SI!

  6. Ne znam dal da se smejem ili da plačem… U međuvremenu, izvoznicima je obezvređen evro i na međunarodnom i domaćem tržištu trpe neverovatne gubitke zbog „stabilnog“ kursa evra… Kad posle ove Frankenštajnovske ekonomske tvorevine pukne tikva, biće svega. Brazilska inflacija, ili ona naša iz 90-tih, će biti mala maca za ono što nas čeka.

  7. nego je plata od 1.000 evra za pripravnika, visokoškolca, inženjera, minimalna…

  8. Ja ne znam tu neko nekoga zaje…a ,poštari njih 15000 sigurno nisu u toj grupi ,sem rukovodioca .To da je preko 1000eura plata je san i to zasad tesko osvarljiv ….bar da nisam u pravu

  9. XXX je 100 posto u pravu i neshvatljivo je da nezaposleni nemaju nikakve naknade, izuzev ako su socijalni slucajevi. Ai to je jako bedno, ako jesu.To je najveca nepravda u nasoj drzavi i niko od onih koji se bore za vlast , ne spominje.ZalosnoNa drugoj strani zbog nerealnog kursa i visoko prisutnoj inflaciji , domaci privrednici- neto izvoznici mogu jedino da gube i da zatvaraju svoja preduzeca, jer su imali uvecane troskove a iste prihode imaju godinama unazad.

  10. Neka NBS objavi kurs dinara prema € 1:1, i prosečna plata u Srbiji ce odmah biti…oko 50000€ mesečno. Vrlo jednostavno. Jes da ce paradajz biti 350€/kg, ali koga briga. Dobro, tim putem i idemo, ali previše sporo.

  11. 1000 eura u Beogradu i druim vecim gradovima je danas nista. U srednjim gradovima dobra plata a u provinciji bogatstvo.

  12. Koliko nas je zaduzio saznacemo kad izgubi vlast jer je zapeo za Litijumom kao neko ko vise nema ni prebijenu paru??

  13. Da se zna ! Službenici sa SSS na svim nivoima državne uprave imaju plate na nivou minimalca . I gde je tu ta „prosečna isplaćena plata od 82.000 din ? Pa kolika je onda plata NK i PK radnika kojih zasigurno ima i u državnoj upravi ? Svaku svoji platu službenice sa SSS i ostali navedeni odplaču jer sa tom platom žive na ivici bede.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.