Počela akcija "država Srbija u selima Srbije" 1

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, pokrenuo je juče u selu Drajinac u opštini Svrljig akciju „Država Srbija u selima Srbije“, čiji je inicijator.

„Ovo je početak nove akcije i nove razvojne regionalne politike. Hoćemo da resurse velikih javnih preduzeća spojimo sa resursima lokalnih samouprava kako bi bez dodatnih troškova i ulaganja uradili mnoge korisne i praktične stvari na dobrobit stanovništva. U ovoj akciji učestvuje osam opština i tri grada sa ukupno 55 sela koja prvi put u svojoj sredini imaju u isto vreme lekara, poštara i službenika iz opštine. To trojstvo na terenu omogućava ljudima da zadovolje osnovne životne potrebe i reše ono što ih muči. Ovo je novi početak za ova srpska sela“, naglasio je Krkobabić.

Meštani sela Drajinac prvi su iskusili sve dobre strane akcije, a narednih dana će u njih moći da se uvere i stanovnici svrljiških sela Burdimo, Izvor, Prekonoga i Varoš.

Jučerašnjem događaju u Drajincu prisustvovala je i Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

„U ime Pošte i njenih 15.000 radnika želim da izrazim zadovoljstvo što smo prepoznati kao prva kompanija koja se uključuje u jednu ovakvu akciju. Pošta Srbije je u svom dugom veku od 176 godina uvek bila društveno odgovorna i odazivala se na sve projekte koji su bili korisni za žitelje Srbije. Srećni smo što možemo da popravimo kvalitet života naših sugrađana u ruralnim sredinama i nadamo se da će nas pratiti i druge kompanije, da pokušamo da zajedno krenemo napred“, rekla je Mira Petrović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari