Počela grejna sezona u Vranju, nadležni obećali da neće biti poskupljenja 1Foto: Grad Vranje

„Od danas ujutru Javno preduzeće „Novi Dom“ u Vranju počinje sa daljinskim grejanjem nakon toplih proba koje smo obavili tokom vikenda“, potvrdio je za Danas Goran Petrović, direktor Javnog preduzeća „Novi Dom“, koje zagreva više od dvesta hiljada kvadrata u ovom gradu.

-U julu smo imali poskupljenje od 10 procenata i novog poskupljenja za građane Vranja, ali i one koji daljisnko grejanje koriste kao pravna lica neće biti novih cena – potvrdio je Goran Petrović.

On je precizirao da je „godišnja potrošnja mazuta između 3.000 i 3.500 tona, a da trenutno na lageru imaju oko 1.000 tona ovog energenta“.

-Koristimo i 10.000 kubnih metara drveta „sečke“, a na lageru je oko 8.000 kubnih metara. Vranjanci ne treba da brinu za ovu zimu, a verujem da ćemo kao i u prošloj sezoni biti spremni da odradimo kvalitetno grejanje na celokupnom području koje pokrivamo – naveo je Petrović za Danas.

Nakon povećanja cene daljinskog grejanja u julu, Vranjanci plaćaju za zagrevanje stanova po kvadratnom metru 97,61 dinar (uz dodatak od 10 procenata PDV-a), dok grejanje za pravna lica po kvadratu košta 148,00 dinara (plus 10 procenata PDV-a).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari