Počela prodaja fijatovog modela Grande Panda: Ko će ih prvi voziti i koliko će koštati? 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Novi fijatov model automobila „Grande Panda“ od pre nekoliko dana dostupan je za porudžbine u Francuskoj i Holandiji, saopštila je kompanija Stelantis.

Kako su dodali, putovanje Grande Pande počinje na ta dva tržišta kako bi se kupcima pružila prilika da iskoriste podsticaje lokalnih vlasti.

Kupci u tim zemljama, kako prenosi RTS, moći će da kupe samo električnu „pandu“, a mogu da poruče primerke iz B segmenta, kao i verzije „la prima“ i „red“, po cenama koje se kreću od 25.000 evra pa naviše.

Kako dodaju, očekuje se da će i na italijanskom tržištu ovaj automobil biti dostupan početkom 2025. godine.

U Francuskoj će „grande panda“ na potuno električni pogon koštati od 24.900 evra u verziji „red“, i 27.900 u verziji „top gama la prima“.

U Holandiji će verzija „red“ koštati od 25.990, tj. 23.040 ako se uračuna pomoć države od 2.950 evra, dok će „prima“ koštati od 28.990, odnosno 26.040 evra zbog državnih subvencija.

Podsećamo, ovaj fijatov model proizvodi se i u Srbiji, u kragujevačkoj fabrici.

Međutim, iako je početni plan bio da se sa njegovom serijskom proizvodnjom počne u oktobru, za sada nema potvrde da će do toga doći, a ni kada bi ovaj model mogao da počne da se masovno proizvodi i isporučuje iz Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari