Počinju funkcionalne probe toplana u Beogradu, grejanje skuplje devet odsto 1Foto: Sergiy Serdyuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Funkcionalne probe za grejnu sezonu u Beogradu počinju sutra i trajaće do 9. oktobra, najavio je danas direktor Javno-komunalnog preduzeća Beogradske elektrane Vanja Vukić, podsetivši da će ove sezone grejanje biti skuplje 8,92 odsto.

„To je nekih 11 dinara po kvadratnom metru stana ili, recimo, za jedan stan 60 kvadrata, to je nekih 700 dinara“, rekao je Vukić za RTS.

Kada je reč o funkcionalnim probama, Vukić je rekao da će probe krenuti prvo na Konjarniku i Mladenovcu, a zatim na Miljakovcu.

„U tom periodu ćemo naš sistem staviti u funkciju u potpunosti, osim grejanja. Dakle, to neki još nazivaju hladne probe“, kazao je Vukić i dodao da će tada proveravati da li rade pumpe i motori, kao i druge komponente.

Navodeći da je sistem Beogradskih elektrana specifičan, da miruje šest meseci pre nego što opet bude ubačen u pogon, Vukić je rekao da zato elektrane počinju s tim funkcionalnim probama da se vidi da li negde, pre svega u stanovima ima nekih curenja.

Vukić je pozvao građane da se, ako primete curenje, obrate Beogradskim elektranama kako bi na vreme popravili kvarove.

On je istakao da se Beogradske elektrane spremaju da 15. oktobra, kada počne grejna sezona, sve bude spremno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari