Podeljena preostala imovina od 4,4 miliona dinara zrenjaninskog “Meringa” u stečaju 1privredni sud zrenjanin

Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Dragan Jarić doneo je rešenje o glavnoj deobi imovine zrenjaninske firme “Mering” u bankrotstvu. Stečaj je u “Meringu” otvoren pre šest godina.

Kada se odbiju troškovi stečajnog postupka, za glavnu deobu preostalo je 4,4 miliona dinara. Od tog novca nekoliko poverilaca prvog i drugog isplatnog reda biće namireno u punom iznosu. Poverioci trećeg isplatnog reda će, međutim, dobiti svega 6,96 odsto od svojih potraživanja.

Od poverilaca trećeg isplatnog reda u glavnoj deobi najlošije je prošao „B2 Holding kapital“, koji je preuzeo potraživanje Rajfajzen banke. Potraživanje je iznosilo 18,3 miliona a isplaćeno će biti 6,96 odsto, odnosno 1,3 miliona dinara.

Zrenjaninsko preduzeće Wing potraživalo je 17,6 miliona a u glavnoj deobi dobiće 1,2 miliona dinara. “Mering” je u stečaju od februara 2015. godine.

Nekada ugledno preduzeće, čija je aktivnost bila usmerena ka primeni rešenja u naftnoj industriji i u oblasti termoenergetike na tržištu je poslovalo od 1990. i učestvovalo u mnogim značajnim projektima u Srbiji kao lider na polju regulacije i merenja.

Problemi su počeli 2010. godine, zbog toga što velika preduzeća, koja su koristila usluge „Meringa“, nisu plaćala svoje obaveze. To je imalo za posledicu da zrenjaninsko preduzeće nije moglo da izmiruje dospele obaveze kako prema zaposlenima, tako i prema dobavljačima i javnim preduzećima.

U trenutku pokretanja stečajnog postupka poverioci su potraživali 85,7 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari