Podrška HELP-a samozapošljavanju i preduzetništvu u Pirotu 1

Nemačka organizacija HELP realizuje u Pirotu projekat pod nazivom “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“.

Danas je održana prva prezentacija u drugom krugu podrške samozapošljavanju i preduzetništvu kroz ovaj projekat. Ovaj projekat HELP realizuje uz podršku nemačke Vlade, a sprovodi se u šest gradova u Srbiji, medju kojima je i Pirot.

Onima koji su  zainteresovani za pokretanje i proširivanje mikro i malih biznisa na raspolaganju su grantovi u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra, kao i poslovne i stručne obuke i mentorska podrška tokom trajanja projekta. Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20 posto od vrednosti opreme, 8 sati rada u korist lokalne zajednice, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Srbije i dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohadjanje poslovnih obuka koje organizuje Help. Druga prezentacija u Pirotu biće održana u ponedeljak, 16. aprila u svečanoj sali Gradske uprave. Naredna je u utorak u klubu MZ sela Temska.

U četvrtak iduće nedelje je prezentacija u Domu kulture u Krupcu. Poslednje nedelje aprila biće održane još tri prezentacije, 23. aprila u OŠ “Vuk Karadžić“ u selu Barje Čiflik, a 25.  i 27.  aprila  u svečanoj sali Gradske uprave Pirot. Ukupna vrednost projekta za gradove   Leskovac, Medvedju, Niš, Svrljig, Pirot i Mionicu je   bilizu tri miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari