Podrška poslovanju kroz IT sektor 1Foto: Privredna komora Pirota

Konferencija „Doba digitalne transformacije“ okupila je danas u velikoj sali Skupštine Grada Pirota više od 50 IT stručnjaka, predstavnika privrednih subjekata i mladih iz Srbije i Pirota.

Učesnici Konferencije bili su u prilici da saznaju novine u IT sektoru u oblasti unapređenja poslovanja primenom softverskih rešenja, vizuelnog brendiranja kompanija, elektronskih usluga namenjenih privredi, marketinga usmerenog ka kupcima, ali i da čuju iskustva mladih članova IT zajednice koji su sa malim ulaganjima uspeli da razviju sopstveni biznis.

Konferenciju su organizovali Ćilim Tech, Ugovorna okružna regionalna Privredna komora Pirot, Slobodna zona i Grad Pirot, sa ciljem približavanja IT sektora, marketinga i kreativnih industrija predstavnicima privrednih subjekata i mladima na teritoriji Pirotskog upravnog okruga.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je danas  na ovoj konferenciji da Grad Pirot želi snažno da podrži razvoj IT sektora u Pirotu. 

-Formirali  smo komisiju pre godinu i po dana za razvoj IT sektora koja je trebala da analizira stanje. Ovih dana treba da potpišemo ugovore sa dva nova internet dobavljača – ExeNet i SBB. Oformljen je i takozvani coworking prostor koji će biti dodatno osavremenjen u narednom periodu. Pokušaćemo i da ZIP centar dodatno osavremenimo u tom pogledu. Radimo i ZIP hostel za mlade, a ove godine radimo i strategiju za razvoj IT čime ćemo mnogo ozbiljnije sagledati IT sektor u Pirotu. Svesni smo ograničenja da nismo univerzitetski grad i da razvoj IT prednjači u Novom Sadu, Beogradu i Nišu ali naše namere su da Pirot bude sredina gde će se IT sektor razvijati mnogo brže nego u drugim delovima Srbije-rekao je  Vasić.

Zoran Marković, predstavnik Privredne komore Srbije i dugogodišnji IT inženjer je rekao da je prijatno iznenađen brojem ljudi koji su prisustvovali konferenciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari