Podrška u izboru zanimanja 1Foto: N. Kovačević

Centar za informisanje i profesionlano savetovanje, jedan od dvadeset takvih centara u Srbiji, otvoren je danas u Užicu, u prostoru Gradskog kulturnog centra.

Centar je osmišljen da ponudi podršku nezaposlenima, prvenstveno mladima, ali i onima koji žele da promene zanimanje, u odlučivanju o izboru zanimanja i planiranju karijere.

Otvaranje tih centara i 60 klubova za traženje posla je deo projekta, koji je finansirala EU sa 6,5 miliona evra, a koji se realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i lokalnim samoupravama.

– Namera Vlade Srbije i naše službe je da se decentralizuje politika zapošljavanja i da se ona približi lokalnim samoupravama – rekao je Zoran Martinović, direktor te službe, koji je otvorio taj centar zajedno sa užičkim gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem.

Martinović je kazao da je Vlada Srbije, ove godine, za programe zapošljavanja, izdvojila 2.8 milijardi i dodatnih 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a da su loklane samouprave obezbedile dodatnih 700 miliona dinara.

Gradonačenik Petković je podsetio na to da su Grad Užice i ta služba, ove godine obezbedili 18,5 miliona dinara za iste namene, od čega je Užice izdvojilo 11,5 miliona dinara, a ostatak ta služba, te da je kroz programe zapošljavanja bilo obuhvaćeno 150 nezaposlenih Užičana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari