Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i direktor korporativnih poslova kompanije Filip Moris u Srbiji Ivan Miletić podržali su juče u Nišu politiku borbe protiv sive ekonomije i suzbijanja crnog tržišta koju je prethodno najavio premijer Aleksandar Vučić.


– Premijer je najavio oštru borbu protiv sivog i crnog tržišta koja je izuzetno značajna kako za kompaniju Filip Moris, tako i za čitavu državu. Država će na taj način uvećati prihode i pokazati novim investitorima da ovde neće biti pod pritiskom nelojalne konkurencije, a da će u njoj i poslovnoj zajednici imati ozbiljne partnere, što će doprineti njihovim boljim rezultatima i profitu – rekao je Miletić. On je dodao da se crno tržište cigareta može suzbiti sveobuhvatnom borbom protiv sive ekonomije i šverca, ali i dobrom politikom akciza prema duvanskoj industriji. Ovoj kompaniji je takođe veoma važan i „fer i predvidiv regulatorni okvir“.

Sertić, koji je obišao nišku fabriku Filipa Morisa, kazao je da veruje da će ekonomske mere koje je najavio Vučić dovesti do toga „da u Srbiji bude više ovakvih liderskih kompanija, jakog tržišta i fer konkurencije“.

– U Srbiji danas ne postoji važniji zadatak od povećanja privrednih aktivnosti, novog zapošljavanja i stvaranja ambijenta u kojem će postojeće fabrike povećati obim proizvodnje, a novi investitori doći u zemlju. Po prvi put se oseća volja i snaga države da promeni nešto u ekonomskom ambijentu. I do sada su postojala obećanja, ali političke elite očigledno nisu bile dovoljno spremne, a država nije imala kapacitet da promeni sve ono što je moralo da se promeni – kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari