Pojedini sindikati železnice najavili protest 23. marta ispred Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Slažemo se sa stavovima sindikata, nase pitanje je koje priviligije ima sindikalac Vučković koji je ugurao sina A.V. sa zavrsenom višom školicom na mesto zamenika direktora sektora, ćerku A.V. otpravnički radnik bez ikakvog iskustva za koordinatora u saobraćajnog sektora, takođe sa višom školicom i ako se za ta radna mesta zahteva fakultetska diploma i poližen stručan ispit p Pravilniku 646 koju ne mogu da ispune jer imaju višu školu, ali veštim manipulacijama sa izmenom sistematizacije i degredacijom radnog mesta omogućeno je polupismenim ljudima da budu na visokim rukovodećim mestima. Snaju je zaposlio u Srbija Vozu, ženu u CIP-u, itd.
    Da li će biti reči i o polupismenim „rukovodiocima“ koji su nezakonito na radnim mestima sa VI sss, a do pre montiranja sistematizacije bilo je potrebno da imate fakultetsku diplomu i položen stručan ispit po Pravilniku 646, čega sada nema kod pojedinaca i čime se dovodi u pitanje bezbednost radnika, imovine i korisnika železničkih usluga. Da li će i o tome biti priče, drugovi sindikalci ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.