Pojeftinjuje gorivo u Hrvatskoj: Koliko će koštati i kakva je razlika u odnosu na cene u Srbiji? 1Foto: Shutterstock/Manuel Milan

Benzin će od sutra na pumpama u Hrvastkoj biti jeftiniji za pet centi po litru i koštaće 1,45 evra, a dizel za dva evrocenta – sa 1,39 na 1,37 evra, odlučila je danas Vlada na telefonskoj sednici.

Jeftiniji za tri centa biće i plavi dizel koji će poljoprivrednici plaćati 0,76 evra po litru, dok će cene gasa za domaćinstva u plinskim bocama ostajti ista 1,75 evra po kilogramu.

Vlada je saopštila da bi bez novih mera litar benzina od 95 oktana koštao 1,47 evra, dizela 1,46 evra, plavog dizela 0,85 evra po litri, a kilogram gasa u bocama za domaćinastva 2,04 evra.

Ako cene goriva u Hrvatskoj preračunamo u dinare, benzin po litri će sada koštati oko 170 dinara, dok će dizel biti oko 160.

Nove cene goriva u Srbji objavljuju se svakog petka.

Prema najnovijim koje važe ove nedelje, litar evrodizela do petka u 15 časvoa, koštaće maksimalno 194 dinara za litar, a cena benzina evropremijum BMB biće 179 dinara za litar.

Dakle, prema trenutnoj usporedbi cena, benzin u Hrvatskoj jefitniji je za devet dinara, dok je dizel povoljniji za čak 34 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari